Kompozycja suszu warzywnego, pomidorów i ryżu do przygotowania zupy pomidorowej z ryżem. Suszenie to tradycyjny i naturalny sposób konserwacji, który zapewnia trwałość, ale i zachowuje walory świeżych warzyw. Dzięki temu Produkty z serii Dania Babci Zosi nie zawierają konserwantów, chemicznych wzmacniaczy smaku ani aromatów. Użyte w zupach warzywa są osobiście uprawiane i suszone w gospodarstwie Pani Zofii na Podkarpaciu. TYLKO NATURALNE SKŁADNIKI - to zasady Pani Zofii które są przestrzegane w przedsiębiorstwie jej córki produkującej zupy z suszu Warzywnego.
RADY BABCI ZOSI:
Pomidorową zawsze podaję ze śmietaną lub jogurtem naturalnym (po łyżce na talerz). Jeżeli mam pod ręką świeżą bazylię to wrzucam parę listków pod koniec gotowania. (UWAGA: Zbrylanie jest naturalną cechą suszonych pomidorów i nie pogarsza to jakości zupy)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Zawartość torebek wsyp do 1 litra zimnej wody, zamieszaj i doprowadź do wrzenia
2. Dodaj łyżkę masła lub oliwy (Polecamy również olej Golden Drop), zamieszaj i gotuj przez 15 minut na małym ogniu czasem mieszając.
3. Dopraw do smaku i podawaj.
1 LITR ZUPY POMIDOROWEJ Z RYŻEM W 20 MINUT