Kompozycja suszu warzywnego do przygotowania zupy Grochowej. Suszenie to tradycyjny i naturalny sposób konserwacji, który zapewnia trwałość, ale i zachowuje walory świeżych warzyw. Dzięki temu Produkty z serii Dania Babci Zosi nie zawierają konserwantów, chemicznych wzmacniaczy smaku ani aromatów. Użyte w zupach warzywa są osobiście uprawiane i suszone w gospodarstwie Pani Zofii na Podkarpaciu. TYLKO NATURALNE SKŁADNIKI - to zasady Pani Zofii które są przestrzegane w przedsiębiorstwie jej córki produkującej zupy z suszu Warzywnego.
RADY BABCI ZOSI:
Zupa grochowa jest bardziej aromatyczna, kiedy gotuję ją z dodatkiem boczku. Często podaję ją z grzankami lub tartym serem żółtym. UWAGA: zupę gotuj na małym ogniu, aby nie wykipiała.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Mieszankę z obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody, doprowadź do wrzenia często mieszając.
2. Dodaj łyżkę masła lub oliwy (Polecamy również olej Golden Drop), zamieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez co najmniej 25 minut na bardzo małym ogniu, czasem mieszając.
3. Dopraw do smaku i podawaj.
1 LITR ZUPY GROCHOWEJ W 25 MINUT