Kompozycja suszu warzywnego, do przygotowania zupy Botwinki. Suszenie to tradycyjny i naturalny sposób konserwacji, który zapewnia trwałość, ale i zachowuje walory świeżych warzyw. Dzięki temu Produkty z serii Dania Babci Zosi nie zawierają konserwantów, chemicznych wzmacniaczy smaku ani aromatów. Użyte w zupach warzywa są osobiście uprawiane i suszone w gospodarstwie Pani Zofii na Podkarpaciu. TYLKO NATURALNE SKŁADNIKI - to zasady Pani Zofii które są przestrzegane w przedsiębiorstwie jej córki produkującej zupy z suszu Warzywnego.
RADY BABCI ZOSI:
Im dłużej botwinka postoi po ugotowaniu, tym więcej soku z buraków przejdzie do zupy i jest smaczniejsza, dlatego gotuję Botwinkę dużo wcześniej przed obiadem, a tuż przed dodaję śmietanę i podgrzewam.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Zawartość torebki z warzywami wsyp do 1 litra zimnej wody, dodaj łyżkę masła lub oliwy (Polecamy również olej Golden Drop), zamieszaj i gotuj przez 15 minut do zawrzenia.
2. Mieszankę z przyprawami dodaj do zupy pod koniec gotowania. Gotuj jeszcze około 5 minut, czasem mieszając.
3. Dopraw do smaku i podawaj.
1 LITR ZUPY BOTWINKI W 20 MINUT