Kompozycja suszu warzywnego do przygotowania Barszczu ukraińskiego. Suszenie to tradycyjny i naturalny sposób konserwacji, który zapewnia trwałość, ale i zachowuje walory świeżych warzyw. Dzięki temu Produkty z serii Dania Babci Zosi nie zawierają konserwantów, chemicznych wzmacniaczy smaku ani aromatów. Użyte w zupach warzywa są osobiście uprawiane i suszone w gospodarstwie Pani Zofii na Podkarpaciu. TYLKO NATURALNE SKŁADNIKI - to zasady Pani Zofii które są przestrzegane w przedsiębiorstwie jej córki produkującej zupy z suszu Warzywnego.
RADY BABCI ZOSI:
Barszcz Ukraiński to bardzo pożywna zupa, z wieloma warzywami. Często gotuję ją na wołowinie i podaję z kawałkami mięsa jako danie główne.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Zawartość torebki z warzywami wsyp do 1 litra zimnej wody, dodaj łyżkę masła lub oliwy (Polecamy również olej Golden Drop), zamieszaj i gotuj przez 20 minut na małym ogniu czasem mieszając.
2. Następnie dodaj mieszankę z przyprawami, zamieszaj i gotuj jeszcze 5 minut.
3. Dopraw do smaku i podawaj zaprawiony kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym.
1 LITR BARSZCZU UKRAIŃSKIEGO W 25 MINUT