Frutti di cappero, to duże kapary z ogonkami w zalewie z octu winnego. Doskonałe do sałatek, zimnych dań, sosów i zup. Ich ostry smak, dodaje daniom pikantności. Sam posmak kapara może być opisany jako mieszanka musztardy oraz czarnego pieprzu. Kapary idealnie komponują się z oregano, bazylią, czosnkiem i oliwkami (przyprawami tradycyjnie kojarzonymi z kuchnią włoską). Ważne jest, aby dodać je do dań w odpowiednim momencie, gdyż duszone w wysokiej temperaturze tracą swój smak.
Kapary zawierają dużą ilość przeciwutleniacza. W medycynie ludowej, kapary były używane do leczenia wzdęć, reumatyzmu oraz impotencji u mężczyzn.
Skład : kapary, ocet winny, sól, woda. Przeciwutleniacze: kwas askorbinowy, kwas cytrynowy, dwutlenek siarki.
Proponujemy produkty przeznaczone na rynek włoski, sprowadzane bezpośrednio do Polski przez Toscana s.c.
Produkty oferowane na naszych aukcjach znajdują idealne zastosowanie w wielu oryginalnych, włoskich przepisach kulinarnych.
Proponujemy państwu możliwość zastąpienia artykułów oferowanych przez sklepy sieciowe jako włoskie, a w rzeczywistości produkowane w Niemczech lub innych krajach, na 100% 'prodotto italiano' co pozwoli państwu na nowe doznania kulinarne, szacunek oraz zazdrość waszych gości.
Tylko w sklepie Wino Toskanii cała gama produktów delikatesowych z Włoch, od wina poprzez oliwy, wędliny, sery, makarony... aż po dolce (słodkie przysmaki). Wszystko świeże i prosto z Italii.