Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Zrębki wędzarnicze olcha 1kg

30-12-2014, 22:11
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 2.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 2.50 zł     
Użytkownik winoszarnia
numer aukcji: 4854034747
Miejscowość ŁÓDŹ
Zostało sztuk: 8    Licytowało: 1    Wyświetleń: 50   
Koniec: 30-12-2014 22:14:09

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 1.00 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Zrębki do wędzenia i grill. - 100% Olcha - 1kg
Opis:

Zrębki nadają super kolor wędzonym wędlinom. Granulacja średniej wielkości to ok 0,5-1,5cm. Doskonale nadają się do wędzenia w warunkach domowych jak i do grilowania. Produkt wytworzony z wyselekcjonowanego, wolnego od zanieczyszczeń drewna. Zrębki charakteryzują się wysoką wydajnością i bardzo dobrym spalaniem, oferując jednocześnie optymalną jakość dymu do wędzenia. znacznie skracają czas wędzenia i dzięki temu zmniejszają do minimum straty związane z ubytkiem masy wędzonych wyrobów, - gwarantują uzyskanie apetycznego wyglądu i powabnego koloru wędzonek jaki tobie właśnie odpowiada, - stosowane ich jako mieszanki, rodzaji drewna, zaspokoją gusty szerokiego grona konsumentów, - charakteryzuje je niezmienna jakość, co gwarantuje powtarzalność procesu wędzenia

Sposób użycia:

Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwu centymetrową warstwę zrębków – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania – od 10 do 30 minut ( w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).

Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół żarzącego się paleniska – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Dozowanie: 20 - 40 ml / kg mięsa. Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.