Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

zrób swój domowy zdrowy TWARÓG PROBIOTYCZNY

17-01-2015, 20:25
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 8.39 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 8.39 zł     
Użytkownik MagiczneSmaki
numer aukcji: 4972016028
Miejscowość CZERNICA koło wrocławia
Licytowało: 1    Wyświetleń: 16   
Koniec: 17-01-2015 19:47:24
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Untitled Document

 

Telefon: 500 [zasłonięte] 41 84

e-mail: [zasłonięte]@magicznesmaki.pl



Czas realizacji zamówienia wynosi od 1 do 2 dni roboczych. Jeśli dany produkt nie jest dostępny w naszym magazynie, jak również nie jest dostępny u dystrybutora, czas realizacji zamówienia może się wydłużyć (wówczas Klient jest informowany o zaistniałej sytuacji). Dostawa na drugi dzień roboczy (w przypadku wysyłki firmą kurierską).

Przesyłka kurierska do 30 kg:

- wpłata na konto kwoty zakupu - 13 PLN,
- "Płacę z Allegro" - 13 PLN
- przesyłka za pobraniem 26 PLN

Istnieje możliwość odbioru osobistego i zapłaty gotówką.

 

Dla mieszkańców Wrocławia mamy ofertę darmowego transportu w dogodnych godzinach wieczornych przy kwocie zamówienia już od 50 zł

Stale zwiększamy dostępny asortyment.

Na naszych aukcjach znajdziesz również:
- bakalie
- orzechy
- przyprawy
- ozdoby do ciast
- owoce egzotyczne


Na każdy produkt wystawiamy paragon, który jest zarazem gwarancją oraz umożliwia zwrot towaru w formie nienaruszonej zgodnie z Ustawą z dnia 2 marca 2000 roku "O ochronie niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialności(...)", Dz.U. Nr 22, poz. 271.

Na życzenie klienta wystawiamy faktury VAT.

 

 

 

 

 

Witamy w świecie Magicznych Smaków :)

Dziś oferujemy Państwu rewelacyjne kultury bakterii do samodzielnego przygotowania twarogu

 

 



Skład: Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetylactis, Lactococcus lactis ssp. cremoris, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus,

Niezbędnik w diecie

Twaróg to niezbędny produkt dietetyczny, polecany w diecie kobiet w ciąży i karmiących, dzieci od 6 miesiąca do 18 roku życia, oraz osób uprawiających sport jak i seniorów. Takie wskazania wiążą się z wysoką zawartością pełnowartościowego białka i minerałów, niezbędnych zarówno w trakcie wzrostu (dzieci, ciąża), jak i w postaci codziennej diety, czy jako uzupełnienie niedoborów (sport, seniorzy). Dzięki wysokiej zawartości pełnowartościowego białka mleka i minerałów (szczególnie wapnia i fosforu) twaróg sprzyja wzrostowi i rozwojowi szkieletu, mięśni oraz innych tkanek. Właśnie dlatego jest zalecanym źródłem białka i minerałów dla kobiet w ciąży i karmiących matek, które mają zwiększone zapotrzebowanie na te składniki.

Unikalna kombinacja kultur bakterii

Bakteryjny zakwas do sera składa się z kombinacji homofermentacyjnych (Lactococcus lactis ssp. Lactis, Lactococcus lactis ssp.. Cremoris) , heterofermentujących (Lactococcus lactis ssp.. Diacetylactis) i mezofilnych paciorkowców mlekowych (Streptococcus salivarius ssp. Thermophilus). Ta mieszanina kultur ma dużą aktywność do wytwarzania kwasu i tworzy duże ilości diacetylu i acetoiny, dwutlenku węgla, lotnych kwasów tłuszczowych. Streptococcus salivarius ssp. thermophilus przyspiesza proces fermentacji mleka. Produkt końcowy uzyskany przy pomocy tego zakwasu ma wyraźny smak i zapach fermentowanego mleka.

Twaróg Vivo polecany jest dla:

  • kobiet w ciąży i karmiących,
  • osób uprawiających sport, lub mających zwiększony wysiłek fizyczny,
  • osób w każdym wieku, w codziennej diecie,
  • dzieci od 6 miesiąca życia,
  • dla dzieci i młodzieży w wieku 1-18 lat,
  • seniorów,
  • osób po kontuzji, złamaniach,

Jak zrobić twaróg domowy?

  1. 2 litry mleka należy podgrzać w łaźni wodnej do temperatury 37-40 C.
  2. Buteleczkę zawierającą sproszkowaną zakwaskę TWARÓG wypełnić do połowy wodą lub mlekiem o temperaturze pokojowej, zakręcić zakrętkę i wstrząsać aż do rozpuszczenia się proszku.
  3. Wlać zawartość buteleczki do podgrzanego mleka, dokładnie wymieszać i pozostawić w spokoju (nie mieszać) na 8-10 godzin w ciepłym miejscu, owinąć naczynie kocem, ręcznikiem itp.
  4. Kiedy utworzy się skrzep (mleko zgęstnieje) naczynie z ukwaszonym mlekiem umieścić w garnku z wodą (łaźnia wodna). Wodę w garnku należy doprowadzić prawie do wrzenia i natychmiast zdjąć garnek z płyty grzejnej. Temperatura w naczyniu z ukwaszonym mlekiem powinna wynosić 65-70 st. C ( można to sprawdzić termometrem ).
  5. Po zdjęciu z płyty grzejnej pozostawić w spokoju na 30 – 40 minut, aby nastąpiło oddzielenie się serwatki.
  6. Następnie mieszaninę warto ochłodzić (np. wkładając garnek z mlekiem do garnka z zimną wodą) i przelać na gazę lub do woreczka i podwiesić, aby nastąpiło odsączenie skrzepu od serwatki.

Gotowy twaróg można przechowywać w lodówce do 3 dni.

Uwaga!

Wszystkie naczynia i łyżki przed użyciem należy sparzyć wrzątkiem.



Kraj produkcji: Ukraina

KUPUJĄC NA NASZYCH AUKCJACH ZA PRZESYŁKĘ PŁACISZ TYLKO RAZ

 

PRZY ZAKUPACH NA KWOTĘ PONAD 150 zł POKRYWAMY CAŁKOWICIE KOSZTY PRZESYŁKI :)

(przy wpłacie na konto lub przez system PayU)

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

darmowy panel aukcji

Copyright © 2009 GoldenDragon. All Rights Reserved. Created by JediNet



Dodano 2[zasłonięte]014-09 17:40
W przypadku gdy mają Państwo problem z dokonaniem zakupu na naszych aukcjach proszę przeczytać stronę "O mnie"