Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

zrób swój DOMOWY KEFIR - Kefir VIVO - zakwaski

17-01-2015, 2:43
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 8.39 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 8.39 zł     
Użytkownik MagiczneSmaki
numer aukcji: 4969571835
Miejscowość CZERNICA koło wrocławia
Licytowało: 1    Wyświetleń: 72   
Koniec: 17-01-2015 02:07:14
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Untitled Document

 

Telefon: 500 [zasłonięte] 41 84

e-mail: [zasłonięte]@magicznesmaki.pl



Czas realizacji zamówienia wynosi od 1 do 2 dni roboczych. Jeśli dany produkt nie jest dostępny w naszym magazynie, jak również nie jest dostępny u dystrybutora, czas realizacji zamówienia może się wydłużyć (wówczas Klient jest informowany o zaistniałej sytuacji). Dostawa na drugi dzień roboczy (w przypadku wysyłki firmą kurierską).

Przesyłka kurierska do 30 kg:

- wpłata na konto kwoty zakupu - 13 PLN,
- "Płacę z Allegro" - 13 PLN
- przesyłka za pobraniem 26 PLN

Istnieje możliwość odbioru osobistego i zapłaty gotówką.

 

Dla mieszkańców Wrocławia mamy ofertę darmowego transportu w dogodnych godzinach wieczornych przy kwocie zamówienia już od 50 zł

Stale zwiększamy dostępny asortyment.

Na naszych aukcjach znajdziesz również:
- bakalie
- orzechy
- przyprawy
- ozdoby do ciast
- owoce egzotyczne


Na każdy produkt wystawiamy paragon, który jest zarazem gwarancją oraz umożliwia zwrot towaru w formie nienaruszonej zgodnie z Ustawą z dnia 2 marca 2000 roku "O ochronie niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialności(...)", Dz.U. Nr 22, poz. 271.

Na życzenie klienta wystawiamy faktury VAT.

 

 

 

 

 

Witamy w świecie Magicznych Smaków :)

Dziś oferujemy Państwu rewelacyjne kultury bakterii jogurtowych do samodzielnego przygotowania kefiru bez konieczności użycia jogurtownicy.


 



JOGURT ACIDOLAKT VIVO

Skład: Acetobacter aceti, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp.bulgaricus, Lactobacillus casei, Saccharomyces unisporus

Zdrowa tradycja

Kefir to tradycyjny słowiański napój o licznych właściwościach prozdrowotnych. Z całą pewnością można stwierdzić iż powinien być obowiązkowym składnikiem zdrowego odżywiania się ludzi w każdym wieku. Kefir hamuje wzrost bakterii chorobotwórczych różnych rodzajów, zwłaszcza specyficznych dla infekcji jelitowych. Kefir ma pozytywny wpływ na przemianę materii i znacznie zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób nowotworowych. Dieta kefirowa jest szczególnie skuteczna dla osób, które chcą się pozbyć nadwagi i przywrócić do normy poziom cholesterolu we krwi.

Unikalny skład ziaren kefirowych

Kefir VIVO to prawdziwy kefir, o smaku i zapachu naturalnego kefiru, coraz rzadziej powszechnie rozpoznawalnego, ze względu na dostępność w sklepach wyłącznie wysoko przetworzonych produktów.

Zakwaska Kefir Vivo zawiera unikalną, naturalną symbiozę bakteryjną. Zapewnia mikroflorę ziarna kefiru składającą się z różnych gatunków i szczepów bakterii. Odróżnia to kefir VIVO od wielu produktów serii biokefir, które nie mają związku z ziarnami kefiru, a w których skład wchodzą tylko pałeczki kwasu mlekowego i czasem bifidobakterie.

Bakterie kefiru hamują rozwój chorobotwórczych bakterii - czynników wywołujących infekcje jelitowe. Kefir ma korzystny wpływ na metabolizm i znacznie zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób nowotworowych.

Wsparcie w odchudzaniu

Regularne spożywanie żywego kefiru przyspiesza przemianę materii. To przyczynia się do normalizacji masy ciała i zawartości tkanki tłuszczowej w organizmie.

Kefir Vivo polecany jest dla:

  • osób pragnących schudnąć,
  • osób w każdym wieku, w codziennej diecie,
  • osób z alergią,
  • dla dzieci i młodzieży w wieku 1-18 lat,
  • seniorów,
  • osób uprawiających sport, lub mających zwiększony wysiłek fizyczny,
  • osób w trakcie leczenia chorób,
  • osób po leczeniu, w trakcie rekonwalescencji.

Jak przygotować kefir?

Przygotowanie kefiru Vivo jest bardzo proste i wygląda tak samo jak przygotowanie jogurtu:

  • KROK 1. Przygotuj 2 litry mleka pasteryzowanego (jeżeli masz mleko niepasteryzowane od rolnika, zagotuj je aby pozbyć się naturalnych bakterii mlekowych, które mogłyby uniemożliwić namnożenie się bakteriom kefirowym).
  • KROK 2. 1 litr mleka zagotuj, a drugi schłodź w lodówce, następnie dolej mleko zimne do gorącego. Osiągniesz w ten sposób temperaturę ok 37-43 stopni, idealną do rozwoju kultur bakterii i mikroflory ziaren kefiru.
  • KROK 3. Następnie otwórz fiolkę, wlej do niej odrobinę mleka i rozpuść proszek potrząsając fiolką. Jeżeli na dnie proszek nie rozpuści się, rozetrzyj go łyżeczką i wlej całość do garnka, następnie dokładnie wymieszaj.
  • KROK 4. Garnek szczelnie przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 6-10 godzin (np. przy kaloryferze, lub pod tzw. pierzynką).
  • KROK 5. Po ścięciu się mleka wstaw garnek do lodówki, aby schłodzić kefir. Po schłodzeniu rozkoszuj się smakiem kefiru do 7 dni.

 

 

Przygotowanie jogurtu i kefiru domowym sposobem: 


 
Kraj produkcji: Ukraina

KUPUJĄC NA NASZYCH AUKCJACH ZA PRZESYŁKĘ PŁACISZ TYLKO RAZ

 

PRZY ZAKUPACH NA KWOTĘ PONAD 150 zł POKRYWAMY CAŁKOWICIE KOSZTY PRZESYŁKI :)

(przy wpłacie na konto lub przez system PayU)

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

darmowy panel aukcji

Copyright © 2009 GoldenDragon. All Rights Reserved. Created by JediNet



Dodano 2[zasłonięte]014-09 17:40
W przypadku gdy mają Państwo problem z dokonaniem zakupu na naszych aukcjach proszę przeczytać stronę "O mnie"