Znakomita emaliowana francuska brytfanna o pojemnosci ok 6l-SUPER!!!
Żeliwo z którego wykonany jest garnek doskonale przewodzi ciepło, a zarazem długo je kumuluje. Zapewnia to długotrwałe i optymalne utrzymanie odpowiedniej temperatury, potrzebnej do właściwej obróbki produktów. Dobra kumulacja ciepła jaką posiada żeliwo pozwala utrzymać temperaturę potraw długo po ich przygotowaniu. Jest to zarazem gwarancja, że serwowane potraw będą naprawdę gorące.
Żeliwo rozgrzewa się też do bardzo wysokich temperatur, co w efekcie poprawia walory smakowe przygotowanych potraw.
Nic, tak nie smakuje jak potrawy przygotowane w żeliwnych naczyniach.
Idealnie wyprofilowane ścianki garnka żeliwnego oraz gładkie dno, ułatwiają obróbkę zarówno mięs, potrawek, jak też zup, czy potraw jednogarnkowych. Kolejna zaleta garnków i naczyń żeliwnych, to ich najlepsza sprawność, osiągana na bardzo popularnych w ostatnim czasie kuchniach indukcyjnych.