Cena dotyczy zakupu 2 sztuk ( pary) oryginalnych, ziołowych świec Indian Hopi.
Patent nr: 180938. Atest nr: HŻ/08030/99.
Aby wykonać zabieg świecowania uszu musisz bowiem posiadać dwie świece ziołowe hopi.
Ziołowa świeca Indian Hopi ma kształt rurki. Jej długość odpowiada za optymalny czas spalania a średnica odzwierciedla wielkość otworu ucha. Najistotniejsze składniki lecznicze to olejki eteryczne i sproszkowane zioła o składzie i ilości dobranej wg indiańskich tradycji.
Wskazania do zastosowania:
- szumy w uszach - dzwonienie,
- podrażnienie uszu lub zatok,
- delikatne usuwanie nadmiaru woskowiny,
- efekt uśmierzający w przypadku drażliwości lub stresu,
- regulacja ciśnienia przy bólach głowy, migrenach i zapaleniach zatok oraz nieżycie nosa,
- zakłócenia krążenia w uchu,
- lokalna aktywacja limfy i procesów metabolicznych,
- stymulacja energii - cyrkulacji prądów energetycznych.
W celu zapewnienia właściwego procesu leczniczego - wskazane jest wykonanie trzech zabiegów w ciągu tygodnia.
Wykonywanie zabiegu:
- należy wytworzyć odpowiedni nastrój (przyjemna, łagodna muzyka),
- osoba leży na boku ,a pod głową podłożona jest mała poduszka przykryta ręcznikiem,
- kremujemy małżowinę uszną i okolice ucha masujemy ok 2-3 minuty,
- przykrywany głowę pokrowcem zabezpieczającym przez zabrudzeniem głowy popiołem a małżowinę uszną wyjmujemy przez wykonany w pokrowcu otwór,
- smarujemy kremem ( używając w tym celu pałeczek z wacikami) wlot kanału usznego,
- zapalamy świecę ziołowa Hopi. Po zapaleniu odpowiedniego końca świecy, drugi koniec należy delikatnie, lecz stanowczo włożyć do kanału usznego.
Ważne jest by podczas jednego zabiegu było świecowanie obydwoje uszu.
Świeca musi być ustawiona w uchu pionowo, Istotne jest by dym nie wydostawał się z kanału ucha przy świecy.
Ponad 90% pacjentów po zabiegu odczuwa obniżenie ciśnienia, "lekkość" , intensywny, harmonijny relaks oraz efekt leczący cały system słuchowy.
Przeciwwskazania:
- otwarty wyciek ropy z ucha,
- perforacja błony bębenkowej,
- uczulenie na produkty pszczele.
|