Pewne rozpoznanie i smakowite potrawy - przewodnik terenowy dla smakoszy. Ponad 100 rodzimych dziko rosnących ziół, owoców jagodowych i grzybów - uporządkowanych według pory zbioru. Duże fotografie identyfikacyjne, dobrze ilustrujące najważniejsze cechy rozpoznawcze. Wyczerpujące informacje o środowisku występowania, porze zbioru i trujących "sobowtórach". Ponad 100 przepisów i liczne porady kulinarne.
Świeże zioła z własnego zbioru. Szczegółowe opisy środkowoeuropejskich i egzotycznych ziół oraz roślin przyprawowych z całego świata wraz z informacjami na temat miejsca uprawy, pielęgnacji, wyboru gatunku i zastosowania. Znajdziemy tu: zioła kuchenne i przyprawowe zioła lecznicze zioła rzadkie i egzotyczne zioła dziko rosnące Dodatkowo - ponad 450 ilustracji ukazujących ich urodę i cechy szczególne. Obszerny poradnik dla wszystkich miłośników ziół.
Autor podpowiada także jak złagodzić nieprzyjemny zapach po zjedzeniu czosnku, jak go przechowywać, szybko obrać, w jakiej postaci stosować i – co najważniejsze, jak przygotować z niego wartościowe leki, m.in. miksturę zdrowia, nalewki, syropy, miody uodparniające i dodające sił witalnych, krople na nadciśnienie i dla serca starczego oraz przetwory i dania zdrowotne, np. czosnek kwaszony, marynowany, pesto z czosnku niedźwiedziego, twarożek czy masło z czosnkiem.
kupujesz wypełnij - formularz płacę
niezależnie od formy płatności
DANE DO PRZELEWU: P.P.H.U Najbar Mirosław ul.Batorego 24 43-100 Tychy ING BANK ŚLĄSKI 92 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3990023 [zasłonięte] 247368
koszty wysyłki przy zakupie większej ilości przedmiotów, lub zakupu na kilku aukcjach są naliczane zależnie od wagi paczki wg cennika POCZTY POLSKIEJ - więcej informacji na stronie "o mnie"