Wzbogacona kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, które podkreślają walory smakowe i zapachowe mięs przygotowywanych domowym sposobem. Szczególnie polecana do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny oraz baraniny i dziczyzny
Skład: kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, tymianek, rozmaryn, cząber.
Masa netto: 36 g na 10 kg mięsa. Nie zwiera konserwantów i glutaminianu sodu.
Mieszankę przypraw zmiażdżyć w moździerzu. Wszystkie składniki zmieszać i podzielić. Połową mieszanki nacieramy mięso, wkładamy do naczynia (najlepiej kamionkowego). Odstawiamy na 24 godzin. Pozostałą część przypraw zalewamy wodą (2 szklanki na 1 kg mięsa), studzimy, dodajemy 20 ząbków czosnku i zalewamy nią mięso. Peklujemy 7-9 dni w temperaturze 4-8°C obracając co dwa dni. Wyjmujemy z zalewy, osuszamy w przewiewnym miejscu przez kilka godzin. Tak przygotowane mięso można gotować, wędzić, piec lub grillować.
Osobiście nie nastrzykuję mięsa. To między innymi nie podoba mi się u masowych producentów. Pekluję na mokro od 7-14 dni. Każde mięso w tym czasie przejdzie solanką równomiernie w sposób naturalny i wchłonie tyle wilgoci ile trzeba.
Towar prezentowany na moich aukcjach jest fabrycznie nowy. Do każdego produktu dołączony jest paragon fiskalny lub na żądanie - faktura VAT. Każda partia towaru jest fotografowana, dlatego też zdjęcia są zawsze aktualne. Jeżeli potrzebujesz więcej zdjęć - prześlę je na podany adres. Jestem pasjonatem produktów kuchennych i staram sie dystrybuować przedmioty nieprzeciętne i w miarę możliwości - osobiście przetestowane.
Ważne - proszę o przeczytanie strony *O mnie*
Zapraszam na inne moje aukcje