Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Zioła do wermutu- Bianco 20g - Włochy

11-05-2014, 15:39
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 4 zł     
Użytkownik marxam-enology
numer aukcji: 4144821267
Miejscowość Kraków
Licytowało: 1    Wyświetleń: 12   
Koniec: 11-05-2014 14:58:18
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dostawa

Przesyłka kurierska lub odbiór osobisty w Salonie Sprzedaży:

ul. Wodna 2
30-556 Kraków

kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć
Płatności

Marxam Project
Marcin Bauer
ul. Wodna 2
30-556 Kraków
nr konta: 43 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 750160

O nas

Jesteśmy legalnie działającą firmą,
do każdego zakupu załączamy paragon.
Wystawiamy także faktury VAT

Kontakt

tel. 602 [zasłonięte] 525
[zasłonięte]@marxam-enology.pl

Zioła do wermutu- Bianco 20g - Włochy

Charakterystyka produktu

Zestaw włoskich ziół do przygotowanie wina wermutowego BIANCO

10g ziół dodaje się do 10-20 l wina, w zależności od upodobań winiarza.

Wino ziołowe można przygotować na kilka sposobów:

-dodając zioła bezpośrednio do moszczu,

-dodając esencję ziołową-zioła zalać winem, lub innym alkoholem (ok 0,5l) i odstawić na kilka tygodni (2-4), po tym czasie zioła odcedzić i dolać stopniowo uzyskaną esensję do wina, sprawdząjąc smak, tak aby uzyskać satysfakcjonujący efekt. Tą czynność robimy przed leżakowaniem wina

-zalewając zioła wodą o temp. 70°C i dodając tyle samo spirytusu co wody, odczekać kilka godzin i odecedzić zioła, taką esensję dodajemy do wina przed leżakowaniem

Tak przygotowane wino powinno leżakować 3-4 tygodnie w niskiej temperaturze.

Wino nabiera bardzo przyjemnego smaku i aromatu.