Tel: 514[zasłonięte]966
mail: [zasłonięte]@slim-vit.pl
Paczki wysyłamy za pośrednictwem
Poczty Polskiej lub
Firmy Kurierskiej Siódemka
Akceptujemy:
Przelewy tradycyjne, PaYu
Pobranie Kurierskie
Numer konta mBank: 73 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 743090
Green Coffee 3200
100 kapsułek po 800 mg co jest źródłem 3200 mg surowca z ziaren zielonej kawy
800 mg
Ekstrakt 4:1
Chrom 100% RDA
Suplement diety Green Coffee 3200 zawiera 800 mg ekstraktu z ziaren zielonej kawy -
odpowiednik 3200 mg ziaren zielonej kawy oraz chrom, który przyczynia się do prawidłowego
metabolizmu makroskładników. Green Coffee 3200 to jedyny produkt na rynku o tak dużym
stężeniu ekstraktu z ziaren zielonej kawy. Obecność chromu gwarantuje wzmożone rezultaty.
Skład: Ekstrakt z ziaren zielonej kawy, chrom (chlorek chromu III)
Green Coffee 3200 to bezpieczny produkt, wyprodukowany w najlepszych standardach
produkcyjnych: GMP, produkt ma dopuszczenie do obrotu na terenie polski. Zawartość substancji aktywnych jest pod stałą kontrolą producenta.
Większość produktów zawierających zieloną kawę dostępnych na rynku są sprowadzane z różnych zakątków świata, nie mają dopuszczenia do obrotu, nie podlegają żadnej kontrolii jakości oraz zawartości substancji aktywnych.
*ZDS - zalecane dzienne spożycie
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: 1-2 kapsułki po posiłku popijajac woda.
Po wysypaniu z kapsułki produkt moze być zpożywany przez wegetarian.
Zawartość opakowania: 100 kapsułek
Najlepiej spożyć przed końcem: 08.2016
Zielona kawa stanowi bogate źródło kwasu chlorogenowego (ACG), który jest ważnym elementem
wielu środków stosowanych w odchudzaniu. Z powodu silnego działania przeciwutleniającego
stanowi przedmiot zainteresowania naukowców.
DZIAŁANIE:
Ziarna zielonej kawy zawierają bardzo dużo kwasu chlorogenowego (ACG). Związek ten jest
ważnym elementem metabolizmu roślin, a dodatkowo okazał się bardzo silnym antyutleniaczem.
Ma też silne właściwości bakteriobójcze. Ważnym jest połącznie kwasu chlorogenowego z kofeiną.
Badania naukowców dowodzą, że kofeina i kwas chlorogenowy, występujące razem obniżają dość znacząco stopień przyswajania glukozy z pokarmu i zmniejszają możliwość magazynowania przyswojonej glukozy w organizmie - pod postacią tłuszczu. Substancje zawarte w zielonej kawie mają także pozytywny wpływ na tempo spalania tłuszczów przez organizm - precyzyjnie rzecz opisując zwiększają je, co powinno być bardzo interesującym zjawiskiem dla osób odchudzających się. Dzięki systematycznemu spożywaniu takiej kawy możemy zmniejszyć zawartość tkanki tłuszczowej w organizmie o około 15-30%.
Kwas chlorogenowy
Naturalny polifenol, antyoksydant i kwas organiczny, znajdujący się głównie w zielonych liściach i owocach kawowca. W przewodzie pokarmowym obniża wchłanianie cukrów, dzięki czemu organizm aktywniej czerpie z zapasów zgromadzonych w organizmie. Zwiększa również czułość komórek na insulinę. Jest silnym przeciwutleniaczem. W literaturze podkreśla się potencjalne właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne i wspomagające spalanie tkanki tłuszczowej.
Kofeina
Wpływa na metabolizm przez podwyższenie poziomu insuliny we krwi, co stymulujeodkładanie się tkanki tłuszczowej. Wzrost glukozy we krwi po spożyciu kofeiny hamuje apetyt, niestety po
krótkim okresie mamy ochotę na podjadanie. Dlatego ważnym jest połączenie zielonej kawy z
chromem, który hamuje łaknienie Natomiast francuscy badacze odpowiadają, że kawa
jednocześnie stymuluje spalanie się tkanki tłuszczowej.