PROMOCJA !!! WYSYŁKA GRATIS
GREEN COFFEE + KONJAC GLUKOMANNAN
suplement diety
POMAGA w UTRACIE WAGI
OŚWIADCZENIE ZDROWOTNE DOTYCZĄCE POMOCY w UTRACIE WAGI ZGODNE z PRZEPISAMI UNII EUROPEJSKIEJ
Oprócz powszechnie znanej i szeroko opisywanej ZIELONEJ KAWY do naszej
diety szturmem zaczyna wchodzić GLUKOMANNAN (KONJAC MANNAN).
Dowody naukowe dotyczące skuteczności glukomannanu uzyskały pozytywną opinię Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności(EFSA) jako środek wspomagający utratę masy ciała przy stosowaniu niskokalorycznej diety .
Glukomannan jest jednym z rodzajów błonnika rozpuszczalnego w wodzie. Spożyty glukomannan nie podlega trawieniu i przechodzi w niezmienionej postaci przez prawie cały przewód pokarmowy aż do jelita grubego, gdzie jest rozkładany przez bytujące tam bakterie. Szczególną cechą glukomannanu jest zdolność wiązania dużej ilości wody. Pod jej wpływem pęcznieje on w żołądku wielokrotnie zwiększając swą objętość. Powstający żel wypełnia żołądek i naciska na jego ściany, dając do naszego mózgu sygnał, że jesteśmy syci. Lepka masa powstała z wymieszania glukomannanu i pokarmu wolniej opuszcza żołądek, przez co czujemy się dłużej nasyceni po posiłku. Prowadzi to do zmniejszenia ilości przyjmowanych posiłków i w konsekwencji do obniżenia masy ciała. Ponadto zmniejsza on absorpcję tłuszczu oraz białek z diety przez ograniczenie kontaktu tych składników odżywczych z kosmkami jelitowymi. Glukomannan pomaga w opanowaniu podjadania i w niwelowaniu uczucia głodu towarzyszącego kuracji odchudzającej. Glukomannan otrzymywany jest z bulwy rośliny Amorphophallus konjac, wywodzącej się z południowo-wschodniej Azji. Mączka z korzenia tej rośliny znana jest i stosowana od tysięcy lat przez mieszkańców Dalekiego Wschodu. Wykazuje właściwości żelujące, emulgujące i zagęszczające, jest stosowany jako dodatek do żywności – np. deserów mlecznych, jogurtów, lodów, słodyczy, sera, śmietanki, majonezu. Wykorzystywany jest w kuchni do przyrządzania makaronów (shirataki), ciastek itp.; spożywany jest też w surowej postaci jako warzywo. Powstały podczas trawienia żel spowalnia rozkład węglowodanów z pożywienia, co częściowo blokuje dostęp glukozy do krwi. Prowadzi to do zmniejszenia produkcji insuliny odpowiedzialnej za transport glukozy do komórek. Zwalnia czas pasażu jelitowego. Działa jak absorbent, który ogranicza wchłanianie substancji szkodliwych takich jak toksyny i metale ciężkie.
Skład sześciu tabletek (dzienna porcja)
Lp
Nazwa składnika
Zawartość w sześciu tabletkach
(dzienna porcja)
%
zalecanego dziennego spożycia
1
Ekstrakt z ziaren zielonej kawy
240mg (w tym 43mg kofeiny)
Brak normy
2
Glukomannan (konjac mannan)
3g
3
Witamina E
12,0mg
100
4
Witamina B1
1,1mg
5
Kwas pantotenowy
6,00mg
6
Witamina B6
1,4mg
7
Biotyna
50µg
8
Witamina B2
9
Witamina C
80mg
10
Witamina B12
2,5µg
11
Kwas foliowy
200µg
12
Niacyna
16,0mg
Składniki pomocnicze: maltodekstryna kukurydziana, celuloza mikrokrystaliczna (substancje wiążące), stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca)
Dzienna porcja do spożycia:Dorośli: 3 razy dziennie przed posiłkiem po 2 tabletki. Tabletki rozpuścić w minimum jednej szklance zimnej lub letniej wody, mieszając do rozpuszczenia i wypić.
Środki ostrożności: Preparat nie jest zamiennikiem prawidłowej zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Preparat przeznaczony tylko dla osób dorosłych.
Dla uniknięcia ryzyka zadławienia się w przypadku osób mających trudności z połykaniem lub w przypadku spożycia z niewystarczającą ilością płynu zaleca się spożycie z dużą ilością wody, co gwarantuje, że substancja dotrze do żołądka.
Przechowywanie: W temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Działanie:W ramach diety niskokalorycznej konjac mannan POMAGA W UTRACIE WAGI. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 3g glukomannanu dziennie w trzech dawkach po 1g każda z 1 lub 2 szklankami wody przed posiłkiem i w ramach diety niskokalorycznej.
Niacyna, Wit. B1(tiamina), Kwas pantotenowy, Biotyna, Wit B12, Wit. B2(ryboflawina), przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Wit. B6 przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu białka i glikogenu.
Wit. B2 przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu żelaza.
Foliany pomagają w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny, w prawidłowej syntezie aminokwasów i w prawidłowej produkcji krwi
Wit. C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Producent:
KOMFAR Sp. z o.o. www.komfar.pl
ZAPRASZAMY NA INNE NASZE AUKCJE
ZAPRASZAMY ODBIORCÓW HURTOWYCH