CZYSTY EKSTRAKT Z ZIAREN ZIELONEJ KAWY, 50 G.
Ziarna zielonej kawy zawierają sporo kwasu chlorogenowego (ACG), który jest naturalnym polifenolem mającym silne właściwości antyoksydacyjne, co zapobiega postępowaniu procesów starzenia się organizmu i rozwojowi komórek rakowych. Zielona kawa ma aż trzykrotnie silniejsze właściwości przeciwutleniające niż zielona herbata.
Kwas chlorogenowy obniża wchłanianie cukrów w przewodzie pokarmowym, dzięki czemu organizm aktywniej czerpie ze swoich zapasów. Zwiększa również czułość komórek na insulinę. Ma właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne.
Według japońskich naukowców połączenie kwasu chlorogenowego z kofeiną wyraźnie obniża stopień przyswajania glukozy z pokarmu i zmniejsza możliwość magazynowania przyswojonej glukozy w organizmie pod postacią tłuszczu. To odkrycie sprawiło, że zielona kawa zaczęła być uważana za jeden ze skuteczniejszych środków na odchudzanie – pierwszy tę nowinę obwieścił dr Joe Vinson, chemik z Uniwersytetu Scranton w Pensylwanii. Naukowcy przekonują, że dzięki systematycznemu spożywaniu zielonej kawy można zredukować zawartość tkanki tłuszczowej w organizmie aż o 15-30 proc.
http://www.leki-i-fakty.pl/node/64
WAKACYJNA PROMOCJA -10%
65,-
58,50
(ilość ograniczona)
Opis produktu:
- ekstrakt z ziaren zielonej kawy (robusta lub arabica) w proszku: 50 g (ok. 200 porcji)
- składnik aktywny: kwas chlorogenowy 50%,
- dozowanie: 250 mg wymieszać w 200 ml ciepłej wody lub soku, pić 2 razy dziennie 30 minut przed posiłkiem (najlepiej poza kolacją- może wystąpić bezsenność).
- pochodzenie: Chiny,
|