Zgrzewarki z serii CXP są przeznaczone do ręcznego zgrzewania folii typu PE, LDPE, PP, PVC, PAPE i laminatu metalizowanego w/wym folii, w postaci arkuszy, półrękawa, rękawa oraz gotowych woreczków foliowych. Oferujemy dwa wykonania pakowarek CXP o szerokości zgrzewanego szwu 2mm i 5mm. Ponadto oferujemy również wersje zgrzewarek CXP, wyposażone w funkcję odcinania folii - dostępne na zamówienie.
Zgrzewarki liniowe mogą być stosowane do zamykania woreczków foliowych, stosowanych do pakowania szerokiej gamy artykułów spożywczych przeznaczonych do bezpośredniego spożycia, takich jak: mięso, przetwory rybne, wyroby garmażeryjne, gotowe dania i półprodukty obiadowe, sałatki warzywne, owoce morza, marynowane w zalewie warzywa, oliwki itp. Znajdują szerokie zastosowanie w placówkach handlowych i gastronomicznych. Mogą on służyć także do pakowania drobnych artykułów przemysłowych, takich jak wkręty, kołki, nakrętki, podkładki, drobne elementy metalowe i wykonane z tworzyw, części i podzespoły elektroniczne, artykuły chemiczne (z wyłączeniem artykułów łatwopalnych, agresywnych chemicznie i niebezpiecznych) oraz pakowania szeregu innych artykułów.
Opakowania uzyskiwane za pomocą zgrzewarek z serii CXP charakteryzuje: szczelność zamknięcia, wysoka estetyka, dobra widoczność i efektowna prezentacja produktu w opakowaniu.
Możliwość zgrzewania różnego rodzaju folii i ich doboru stosownie do rodzaju pakowanego produktu, pozwala na uzyskanie estetycznego opakowania pozwalającego na bezpieczne przechowywanie produktów w szerokim zakresie temperatur. Trwałe i szczelne zamknięcie zabezpiecza opakowanie przed jego otwarciem w czasie transportu, zapewniając optymalną ochronę zapakowanego produktu przed możliwością rozlania, rozsypania lub wypadnięcia z opakowania.
Zgrzewarki CXP są dostarczane razem z zestawem akcesoriów eksploatacyjnych zawierającym zapasowe elementy listwy grzewczej: taśmę grzewczą i taśmę ochronną z tkaniny teflonowej.
Ważne:
Do pakowania artykułów spożywczych należy stosować odpowiednie rodzaje woreczków/folii posiadających atest dopuszczający do bezpośredniego kontaktu z żywnością i tłuszczami spożywczymi.