Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Zestaw ziół do wina WERMUT CZERWONY PÓŁSŁODKI

26-01-2014, 8:48
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.50 zł      Aktualna cena: 2.50 zł     
Użytkownik T-shop
numer aukcji: 3832938187
Miejscowość Wrocław
Kupiono sztuk: 9    Licytowało: 4    Wyświetleń: 54   
Koniec: 26-01-2014, 8:30
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


Na Allegro od 2005 roku

W paczce zawsze paragon
lub faktura VAT

Zwrot w ciągu 10 dni
od otrzymania towaru

Stały kontakt

Szybka wysyłka - 24 h

Kliknij aby przejść do sklepu:

  • Akcesoria Alkoholowe
  • Kiełki i kiełkownice
  • Nasiona
  • Narzędzia ogrodnicze
  • Odstraszacze zwierząt
  • Przetwórstwo
  • Psy i koty
  • Termometry i stacje pogody
  • Pozostałe

    T-shop Łukasz Wąsowicz
    ul. Gogolińska 5/2
    52-019 Wrocław

    e-mail: [zasłonięte]@wp.pl
    telefon: +48 [zasłonięte] 440 126

    Paczki wysyłamy od poniedziałku
    do piątku o godzinie 13tej

    Zamówienia złożone i opłacone do tej godziny wysyłamy tego samego dnia.

    Przy zakupie kilku przedmiotów koszt wysyłki jest obliczany automatycznie przez Allegro

    przy zakupach powyżej tej kwoty. Kliknij w link aby poznać szczegóły

    Bezpłatna wysyłka

    Kliknij w link aby poznać adresy punktów odbioru osobistego, oraz godziny pracy.

    Odbiór osobisty we Wrocławiu

    BRE Bank mBank
    56 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 743437

    Przed zakupem prosimy o zapoznanie się z regulaminem.

    Regulamin

  • Zestaw ziół do przygotowania wina typu
    WERMUT CZERWONY PÓŁSŁODKI

    BIOWIN



    masa netto: 6g
    porcja na 10 - 15 litrów
    Atest PZH
    Produkt tylko do enologii.

    Bazę do przygotowania wermutu może stanowić czerwone wino gronowe, jeżynowe, aroniowo - jabłkowe, wiśniowe, porzeczkowe, jagodowe.


     

    Sposób użycia: Zioła wsypać do słoika, zalać 200 ml wódki lub mocnego wina i pozostawić pod przykryciem na 2 -3 tygodnie. Po tym czasie zioła odcedzić i uzyskaną esencję dodać do gotowego wina porcjami, by móc uzyskać najbardziej nam odpowiadający stopień aromatyzacji. Wermut można lekko wzmocnić spirytusem.


     

    Sposoby alternatywne:


     

    • Dodać kompozycję ziół bezpośrednio do fermentującego nastawu. Metoda mniej zalecana. Pod wpływem niektórych ziół może nastąpić przebarwienie wina.

    • Przygotować esencję ziołową przygotowaną w 0,5–1 l młodego wina, przed leżakowaniem.

    • Zalać wstępnie zestaw ziół wodą o temp. 70°C, a następnie dodać spirytus tak by w mieszaninie uzyskać 40%-50% roztwór alkoholu (w tym stężeniu najlepiej ekstrahują się aromaty).


     

    Skład: piołun rzymski, krwawnik, cynamon, mięta, gałka muszkatołowa, tatarak, dzięgiel, waleriana, turówka, macierzanka, kwiat lipy, brzoza, kolendra, imbir, goździki, irys.


     

    Posiadamy w ofercie inne zestawy ziół do wina.




     


     


    Kończące się aukcje
























    [DANE_EU][KOD][/KOD][WYS]24[/WYS][TYP]0[/TYP][SKL_ID]490814[/SKL_ID][SKL_TXT]Akcesoria Alkoholowe Winiarstwo Dodatki do win[/SKL_TXT][WZN]2[/WZN][/DANE_EU]