Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Koszty wysyłki:
Przy wpłacie na konto:
List polecony do 0,5kg: 4,5 zł, ekonomiczny, 6 zł priorytetowy
Paczka pocztowa do 1 kg: 9,5 zł - ekonomiczna, 11 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 2 kg: 11 zł - ekonomiczna, 13 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 5 kg: 13 zł - ekonomiczna, 14,5 zł - priorytetowa
kurier Siódemka do 30kg: 14,5zł
Za pobraniem:
Paczka pocztowa do 0,5 kg: 10,5 zł - ekonomiczna, 13,5 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 1 kg : 12,5 zł - ekonomiczna, 15,5 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 2 kg : 14 zł - ekonomiczna, 17 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 5 kg : 16 zł - ekonomiczna, 19 zł - priorytetowa
kurier Siódemka do 30kg: 17,5zł
Zestaw ziół do przygotowania wina 2 rodzaje do wyboru waga 9g
1. Ciociosan - Zestaw ziół do przygotowania wina typu Ciociosan (skład: gałka muszkatałowa, imbir, tymianek, goździki, ziele angielskie, pieprz)
2. Biały wermut - Zestaw ziół do przygotowania białego wermutu półsłodkiego (skład: czarny bez, piołun rzymski, chaber, tatarak, dzięgiel, gorczyca, gałka muszkatałowa, dziewięćsił)
Wina ziołowe powstają w wyniku dodania do wina (w różnym stadium jego powstawania) alkoholowych wyciągów ziołowo-korzennych.
Wina aromatyzowane można uzyskać następującymi metodami:
- dodając kompozycję ziół bezpośrednio do fermentującego nastawu
- dolewając esencję ziołową przygotowaną w 0,5–1 l młodego wina, przed leżakowaniem
- zalewając wstępnie zestaw ziół wodą o temp. 70°C, a następnie dodając spirytus tak by w mieszaninie uzyskać 40%-50% roztwór alkoholu (w tym stężeniu najlepiej ekstrahują się aromaty)
Zioła te można też używać do aromatyzowania nalewek.
Po zakupie proszę o informację, który rodzaj ziół wysłać.