Bogaty zestaw do parzenia mate. W skład którego wchodzą: Ekologiczna Yerba Mate La Merced 500 gramw, tykwa - matero o pojemności około 300 ml. oraz metalowa bombilla Anel. Dodatkowo zestaw wyposażony jest w termometr.
1) Yerba mate La Merced de Campo ... 500gramów
Każda odmiana, unikalny charakter!
Szczególny charakter każdej odmiany yerba mate tkwi w różnicach w
rodzaju gleby, klimatu i sposobu przetwarzania. Dlatego Las Marias
przygotował specjalną mieszankę yerb różniących się pochodzeniem i
sposobem obróbki. Campo, Monte, Barbacua i nowa mieszanka Campo-Monte
tworzą niepowtarzalną gamę smaków charakterystycznych dla najlepszej
yerba mate stworzonej przez tych, którzy znają się na niej najlepiej.
Typ: de Campo
Pochodzenie: plantacje przystosowane do łąk północnego wschodu prowincji Corrientes, gdzie klimat jest łagodny i przyjemny.
Suszenie: tradycyjne
Leżakowanie: 12 miesięcy
Smak: delikatny i przyjemny, naturalnie jedwabisty i zrównoważony
Zbiory limitowane:
Tylko La merced numeruje każde opakowanie, oferując Państwu produkt całkowicie unikatowy.
Specjalnie
selekcjonowana i oryginalnie palona Yerba Mate. Pochodząca z północnego
regionu prowincji Corrientes cechującym się łagodnym klimatem i żyzną
terracytową płodną ziemią. Delikatny przyjazny smak i wytworny aromat.
Zjawiskowo kameralna i unikatowa ma bardzo wielu, wiernych admiratorów.
Nieszablonowe walory smakowe stawiają tę odmianę na najwyższej półce
mate. Szczegółowo opracowana receptura palenia plantacji Las Marias.
Libretto smaku.
2) Tykwa, matero ... pojemności około 300 ml.
Klasyczna calabaza
z metalowym okuciem w kilku odcieniach brązu. Picie yerba mate z tykwy -
calabazy dostarcza dodatkowych wrażeń estetycznych i smakowych.
Wykonana z owocu o pojemności od 250 do 350 ml.
UWAGA! Naczynia wykonane z owocu tykwy mają swoją specyfikę, czyli
mogą miejscowo występować naturalne przebarwienia oraz mogą się
odbarwiać. Calabazy Clasica 503 mogą również różnić się kształtem i
barwą - do wysyłki wybierane są losowo! Naturalny, roślinny barwnik, który jest użyty do koloryzacji tykwy może
lekko farbować ręce na początku użytkowania. Naczynie ozdobne.
Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w Ameryce
Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go wodą o
temeperaturze 75 st. C i tak
zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy
użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie
resztki owocu.
3) Metalowa bombilla Anel... 1 szt
Oryginalna brazylijska bombilla do wszystkich rodzajów Yerba Mate. Filtrowanie najwyższego lotu.
Długa na 19 cm bombilla przefiltruje najbardziej zmielone sin palo,
despalady oraz ervy. Zdobiona trzema obręczami chłodzącymi. Szerokość
przy ustniku blisko 5,2 mm. Ilość oczek po obu stronach okrągłego sitka
równa jest 200. Bombille brazylijskie słyną z swej wysokiej
funkcjonalności - super filtrowania i chłodzenia naparu.
4) Termometr spirytusowy do yerba mate, herbat i ziół ... 1 szt.
Bezrtęciowy kuchenny termometr do herbat - Thermo Tea z
czerwonym spirytusem zamiast rtęci! Ekologiczny w komfortowej długości
13,5 cm i miarką do 100 st. C. Zakończony specjalnym uchwytem - wesołym
czajniczkiem. Nie musisz już się zastanawiać czy woda ma 75 st. C.!