MEGA ZESTAW WĘDLINIARSKI
Oferujemy Mega Zestaw do domowego przetwórstwa.
Dzięki naszej ofercie mogą Państwo sposobem domowym wytwarzać w pełni ekologiczne, bez dodatku konserwantów i polepszaczy wysokiej jakości wędliny.
W OFERCIE POSIADAMY RÓWNIEŻ INNE WĘDLINIARSKIE ZESTAWY. POLECAMY !!!
ZESTAWY WĘDLINIARSKIE W skład zestawu wchodzi:
1.POJEMNIK - WIADRO DO PEKLOWANIA 20 L zamykany szeroką, plastikową pokrywą z otworem .
Tworzywo, z którego wykonane są pojemniki charakteryzuje się dużą wytrzymałością i elastycznością.
Są odporne na przebarwienia powstające w wyniku kontaktu z garbnikami pochodzącymi z owoców. Biała barwa pojemnika nie jest przypadkowa, gdyż tworzywo w każdym innym kolorze może pod wpływem powstającego alkoholu ulec odbarwieniu, czego konsekwencją może być przeniknięcie trujących substancji barwnikowych do wina.
Pojemniki posiadają atest PZH dopuszczający je do kontaktu z produktami spożywczymi.Nie zaleca się czyszczenia pojemników szorstkimi myjkami, aby nie porysować ich powierzchni.
Jeśli wolą Państwo zestaw z pojemnikami o większej pojemności - zapraszamy na inne nasze aukcje. 2.NADZIEWARKA DO WĘDLIN -
Ręczna nadziewarka do kiełbas - prosta obsługa sprawia, że jest idealnym narzędziem w domowym wyrobie wędlin jak również przeznaczona do małych masarni, gastronomii.
Doskonała do napełniania farszem osłonek wędliniarskich. Umożliwia produkcję kiełbas, parówek, kabanosów, salami itp.
Wykonana z aluminium.
3. Nastrzykiwarka - komplet strzykawka + dwie igły
W skład kompletu wchodzą strzykawka wielokrotnego użytku wykonana z elastycznego plastiku z podziałką co 10 ml oraz 2 igły ze stali nierdzewnej, jedna z igieł posiada boczne otwory.
4.TERMOMETR do pieczenia mięs - solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny. Idealny do szynkowara.
Czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca.
Dane techniczne:
- zakres temperatur: od 0°C do 120°C
- dokładność pomiaru: +/-2°C
5. MARYNATA SZYNKA WIEJSKA/ 5l zalewy
Marynaty są ważnym składnikiem mięs, które zanim zostaną poddane obróbce termicznej trzeba je zamarynować aby nadać im odpowiedni smak oraz aromat. Marynaty sprawiają że mięso staje się bardziej miękkie, soczyste oraz urozmaica smak Waszych swojskich przysmaków. Marynata do Szynki Wiejskiej jest kompletną mieszanką, przeznaczona do sporządzania zalewy, solanki z udziałem soli peklującej, stosowana do produkcji wędzonek.
Jest to porcja idealna do celów domowych.
Skład: Zioła oraz ekstrakty przypraw naturalnych, azotynowa sól peklująca, sól, cukier, dekstroza.
6.MARYNATA BOCZEK 500 gram / 5l zalewy
Marynaty są ważnym składnikiem mięs, które zanim zostaną poddane obróbce termicznej trzeba je zamarynować aby nadać im odpowiedni smak oraz aromat. Marynaty sprawiają że mięso staje się bardziej miękkie, soczyste oraz urozmaica smak Waszych swojskich przysmaków. Marynata do boczku jest kompletną mieszanką, przeznaczona do sporządzania zalewy, solanki z udziałem soli peklującej, stosowana do produkcji wędzonek o smaku bekonu.
Jest to porcja idealna do celów domowych.
skład: Zioła oraz ekstrakty przypraw naturalnych, azotynowa sól peklująca, sól, cukier, dekstroza.
7.RECEPTURA BABCI LEOKADII - mieszanka do peklowania 40gram
Tradycyjna mieszanka do peklowania mięsa. Starannie dobrane przyprawy, nadające wyjątkowy smak i aromat mięs przygotowywanych domowym sposobem. Polecamy do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny.
Skład:kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, goździki. Masa netto: 36 g na 10 kg mięsa. Nie zawiera konserwantów i glutaminianu sodu.
8.SEKRET DZIADKA FELIKSA - mieszanka do peklowania 40gram
Wzbogacona mieszanka przypraw do peklowania mięsa 36g - na 10kg miesa.
Doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, które podkreślają walory smakowe i zapachowe mięs przygotowywanych domowym sposobem. Szczególnie polecana do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny oraz baraniny i dziczyzny.
Skład: kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, tymianek, rozmaryn, cząber. Nie zawiera konserwantów i glutaminianu sodu.
9.SALETRA POTASOWA do peklowania mięsa waga 20g
Idealna do peklowania wieprzowiny, wołowiny i cielęciny.
Peklowane mięso można gotować, wędzić, piec lub grillować.
Skład:- Masa netto: 20 g na 10 kg mięsa,
- Azotan potasu E252
10. Jelita naturalne Wieprzowe – kal28/30mm – 15m
Jelita naturalne wieprzowe w kalibracji 28/30mm. Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy. Konserwowane solą.
Jelita idealnie nadają się do kiełbasy polskiej. To właśnie z nich przyrządzane są kiełbasy: Śląska, surowa polska, Rzeszowska i inne.
Przed otwarciem - przechowywać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu.
Po otwarciu - zaleca temperatura przechowywania 0 - 14C.
Sposób użycia:
Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 20 min. w wodzie o temperaturze ok 30C.
11. Tradycyjne haki do wędzarni hak kształt S 5 sztuk
Solidne mocowanie wędzonych mięs.Haki do zawieszania wyrobów mięsnych w wędzarniach - wykonane ze stali nierdzewnej. Mogą być wykorzystane także do przechowywania wędlin.
Długość – 14cm
średnica – 3mm
12. ZUPEŁNIE GRATIS !!! SÓL PEKLOWA 1000 gram !!!Skład: Chlorek sodu, azotyn sodu.
Sposób użycia: Dokładnie natrzeć mięso i pozostawić na 24 godziny, później dokładnie spłukać wodą.
Mieszanka peklująca stanowi ważny składnik w sporządzaniu zalewy w połączeniu z naszymi marynatami do produkcji domowych wędlin.