Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
ZESTAW : wędzarnia , zrębki , zioła waga ok. 4000gram
Mała wędzarnia z wysokiej jakości stali nierdzewnej idealna do ryb, kurczaka i mięs.
Zasilana naftą na dwa palniki.
Wędzarnia wyposażona jest w termometr, który pozwala na regulację temperatury podczas całego procesu wędzenia, bez konieczności użycia dodatkowego urządzenia.
Zawartość pudełka:
- brytfanna,
- dolny i górny ruszt,
- tacka tłuszczowa,
- metalowa osłona,
- pokrywa z wbudowanym termometrem (0*C -100*C),
- dwa palniki,
- metalowe uchwyty pojemność: np. na 4 pstrągi.
Szerokość produktu: 42cm
Głębokość produktu: 27cm
Oto krótki film instruktażowy :W SKŁAD ZESTAWU WCHODZI:
1.WĘDZARNIA
2. Przyprawa do kurczaka 50 gram w opakowaniu.
Przyprawa do kurczaka jest to znakomita, profesjonalnie przygotowana mieszanka ziół.
Charakteryzuje się wspaniałym, mocnym smakiem i zapachem.
Różnica między przyprawą ziołową a klasyczną do kurczaka jest w składzie obu mieszanek przyprawowych. W przyprawie klasycznej nie ma bazylii, majeranku, tymianku.
Skład: Papryka słodka, sól, glutaminian, cukier, papryka chilli, czosnek mielony, kurkuma.
3. Przyprawa do kurczaka PIKANTNA 50 gram w opakowaniu.
Przyprawa do kurczaka jest to znakomita, profesjonalnie przygotowana mieszanka ziół.
Charakteryzuje się wspaniałym, mocnym smakiem i zapachem.
Różnica między przyprawą pikantną a ziołową i klasyczną do kurczaka jest w składzie mieszanek przyprawowych.
W przyprawie pikantnej dodaliśmy więcej ostrych składników.
Skład: Papryka słodka, sól, glutaminian, cukier, papryka chilli, czosnek mielony, kurkuma
4.Przyprawa do kurczaka ZIOŁOWA 50 gram w opakowaniu.
Przyprawa do kurczaka ziołowa jest to znakomita, profesjonalnie przygotowana mieszanka ziół.
Charakteryzuje się wspaniałym, mocnym smakiem i zapachem.
Różnica między przyprawą ziołową a klasyczną do kurczaka jest w składzie obu mieszanek przyprawowych.
W przyprawie ziołowej jest bazylia, majeranek, tymianek i nie ma glutaminianu sodu.
Skład: Papryka słodka, sól, bazylia, tymianek, majeranek, cukier, czosnek mielony, kurkuma.
5. Tradycyjna mieszanka ziołowa do ryb
Niepowtarzalna a kompozycja ziół i przypraw dzięki, której ryby nabiorą wykwintnego i niepowtarzalnego smaku. Idealna do smażenia, pieczenia, parowania i wędzenia.
Skład: koper, czosnek, pieprz czarny, tymianek, papryka słodka, bazylia, mięta.
6. Pikantna mieszanka ziół Kunszt wujka Kazimierza
Niepowtarzalna kompozycja ziół i przypraw dzięki, której ryby nabiorą wykwintnego i niepowtarzalnego smaku. Idealna do smażenia, pieczenia, parowania i wędzenia.
Skład: pieprz cayenne, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, tymianek, imbir, liść laurowy.
7. Zrębki do wędzenia i grillowania do wyboru : JABŁOŃ , GRUSZA ŚLIWA -
PO ZAKUPIE PROSZĘ PODAĆ WYBRANE PRZEZ PAŃSTWA ZRĘBKI.
Idealne do wędzenia i grillowania. Dzięki nim Twoje potrawy zyskają niepowtarzalny smak, aromat, a także złocistobrązowy kolor. Doskonałe do wędzenia ryb, drobiu oraz mięs czerwonych.
Pochodzą z naturalnego drewna z terenów ekologicznie czystych. Wolne od związków impregnujących i konserwujących. Nie zawierają frakcji pylących. Charakteryzują się optymalną zawartością wody – poniżej 11%.
Sposób użycia:
Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwu centymetrową warstwę zrębków – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania – od 10 do 30 minut ( w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Wędzenie:
W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół żarzącego się paleniska – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Dozowanie: 20 - 40 ml / kg mięsa.
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
W naszej ofercie posiadamy duży wybór zrębek- link poniżej przeniesie Państwo do konkretnych aukcji.
ZRĘBKI - DUŻY WYBÓR