Oryginalna tajska pasta z zielonego curry
Zielona pasta curry przygotowana została z papryki chili, wzmocnionej egzotyczną przyprawą galangal, czosnkiem i cebulą. Galangal o imbirowo-korzennym smaku ma właściwości lecznicze i wpływa stymulująco. Limonka, trawa cytrynowa i kolendra dopełniają smaku wzbogacając pastę o orzeźwiające aromatyczne nuty. Pasta curry jest tradycyjnie stosowania w kuchni tajskiej. Znakomita jako dodatek do dań typu curry z wołowiną.
Autentyczny tajski sos rybny
Tajski sos rybny to znakomita przyprawa do wielu potraw kuchni tajskiej. Stanowi alternatywę dla sosu sojowego. Sos sporządzony na bazie sardeli, powstały w procesie fermentacji. Produkt w pełni naturalny - nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników. Polecamy również osobom z nadciśnieniem, ze względu na niewielką zawartość soli. Znakomity dodatek do potraw kuchni tajskiej. Doskonale wzmacnia smak curry.
Przyprawa do wielu potraw
Znakomity dodatek smakowy do wielu potraw kuchni azjatyckiej. Lekki odświeżający aromat i przyjemny smak. Imbir ma właściwości rozgrzewające oraz idealnie oczyszcza kubki smakowe. Jako dodatek w kuchni japońskiej jest niezastąpiony do degustowania kolejnych porcji do sushi. Również powszechnie stosowany oraz dań tajskich obok limonki kaffir, trawy cytrynowej oraz mleczka kokosowego.
MLECZKO KOKOSOWE
Naturalne mleczko kokosowe o kremowej konsystencji. Nie zastąpiony składnik kuchni orientalnej. Doskonale wzbogaca smak i aromat. Posiada lekko kokosowy smak. To idealny składnik marynat i sosów. Wyśmienicie smakuje z deserami ryżowymi i owocowymi. Może być stosowane zamiast zwykłego mleka do kawy lub kako. Znakomita propozycja dla wszystkich którzy uczuleni są na mleko krowie.
SOS SOJOWY JASNY
Jasny sos sojowy o tradycyjnej recepturze, delikatnym smaku i przyjemnym aromacie to podstawowa przyprawa kuchni azjatyckiej. Nadaje potrawom orientalnego i wyjątkowego smaku. Może być stosowany do dań krótko smażonych, gotowanych, do drobiu i cielęciny.
MAKARON RYŻOWY VERMICELLI
Azjatycki makaron w postaci cieniutkich, długich nitek. Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu. Wystarczy 5 sekund we wrzącej wodzie i jest gotowy do podania na stół. To znakomity dodatek do zup, sałatek i potraw Azji.
ORAZ płyta DVD z najsmaczniejszymi, sprawdzonymi przepisami gratis