Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem wody Java
Wysyłamy wodę zawsze świeżą
woda dociera do klienta najpóźniej
w trzecim dniu od wydobycia ze źródła.
To nie sen, to Java - alkaliczna woda zredukowana Nie wszystkie wody butelkowane są takie same. Chcemy abyś po przeczytaniu tej krótkiej ulotki dostrzegł różnicę. Naucz się wybierać wodę, która jest dobra dla Ciebie. Wierzymy, że są produkty, które mogą lepiej przyczynić się do zachowania zdrowia i równowagi w Twoim organizmie.
Co jest w butelce?
Java to naturalna, alkaliczna woda mineralna o pH 9,2 i ujemnym potencjale REDOX. Po badaniach przeprowadzonych w Instytucie Hydrologicznym AGH w Krakowie Javę sklasyfikowano jako wodę średnio-zmineralizowaną o charakterze wodorowęglanowo - węglanowo - sodowym. Potwierdzono jej zasadowe pH i niską wartość potencjału REDOX. Java wydobywana jest ze źródła w malowniczej podkarpackiej miejscowości położonej z dala od przemysłu i zanieczyszczeń związanych z działalnością człowieka. Naturalna czystość Javy sprawia, iż może być spożywana bez procesu uzdatniania. Dzięki temu zachowuje swoje najlepsze wartości w postaci zasadowego pH i niskiego potencjału oksydo - redukcyjnego, który przy źródle osiąga wartość ok -320mV. Przewagą Javy jest proces rozlewania do butelek bez usuwania i dodawania żadnych składników. Java to woda prosto ze źródła. Dzięki swoim właściwościom i walorom smakowym Jawa jest idealnym dopełnieniem zdrowej diety.
Dla kogo Java?
Każdy z nas jest inny. Jedni trenują wyczynowo sporty, inni spędzają większą część dnia pracując przy komputerze. Od urodzenia do późnej starości wszyscy jednak tak samo potrzebujemy czystej, służącej zdrowiu wody. Są jednak tacy, którym Java może przynieść jeszcze większe korzyści- to osoby cierpiące na nadkwaśność, zgagę, dnę moczanową, osoby odchudzające się oraz aktywne fizycznie. Java nawadnia, wspomaga nas w utrzymaniu prawidłowej równowagi ciała, regeneruje po intensywnym wysiłku, przynosi ulgę w objawach nadkwaśności i pomaga w odtruwaniu organizmu. Wielu naszych klientów cierpiących z powodu refluksu żołądkowo - przełykowego, dny moczanowej, cukrzycy, osteoporozy zauważyło poprawę samopoczucie po wprowadzeniu Javy do swojej diety. Skuteczność działania wód alkalicznych w refluksie potwierdzają badania naukowe.
Woda a zdrowie - fakty znane lecz niedoceniane:
Picie wody odgrywa istotną rolę w zachowaniu zdrowia, dobrego samopoczucia i urody. Stanowi ona 60% składu ciała człowieka. Woda bierze udział w wielu procesach w organizmie, między innymi w regulacji temperatury, trawieniu, produkcji śliny, krążeniu krwi i limfy, wchłanianiu substancji odżywczych i ich transporcie do komórek docelowych oraz wydalaniu końcowych produktów przemiany materii. Jest rozpuszczalnikiem wszystkich makro i mikroelementów i w niej zachodzą wszystkie reakcje chemiczne. Pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi wodno- elektrolitowej, kwasowo-zasadowej i osydo - redukcyjnej. Niedobór wody w organizmie prowadzi do wielu chorób i przedwczesnego starzenia. Jednak, aby korzystnie wpływać na stan zdrowia liczy się nie tylko prawidłowa podaż w diecie ale także jakość wody. Ważne, aby spożywane przez nas płyny były wolne od zanieczyszczeń i jak najmniej przetworzone. Badania przeprowadzone przez naukowców dowiodły, że wody skażone chemikaliami przyjmowane przez kobiety ciężarne przyczyniały się do występowania stresu oksydacyjnego w łożysku (nagromadzenie wolnych rodników tlenowych, które uszkadzają komórki) co miało negatywny wpływ na stan zdrowia dziecka. To samo dotyczy innych produktów spożywczych- powinniśmy zwracać uwagę, aby wprowadzać do naszej diety świeże, nieprzetworzone, wolne od zanieczyszczeń i bogate w dobroczynne fitoskładniki warzywa i owoce.
Dlaczego warto pić alkaliczną wodę zredukowaną? -Fascynujące doniesienia naukowe z „cudownych” źródeł
Zgodnie z wolnorodnikową teorią starzenia podczas metabolizmu komórkowego powstają wolne rodniki, które odpowiadają za uszkodzenie komórek, doprowadzają do ich przyspieszonego starzenia się i śmierci. Powodują one powstawanie mutacji, sprzyjają karcynogenezie (powstawaniu nowotworów), uszkadzają kolagen, inaktywują enzymy, utleniając kwasy tłuszczowe powodują powstawanie miażdżycy. W organizmie człowieka istnieją na szczęście mechanizmy mające na celu inaktywację szkodliwych wolnych rodników tlenowych jednak z biegiem lat ich wydajność spada. Dodatkowo zła dieta, brak aktywności fizycznej, życie w ciągłym pośpiechu i stresie, narażenie na zanieczyszczenia środowiska również przyczyniają się do powstawania stresu oksydacyjnego. W Japonii przeprowadzono badania naukowe, które dowiodły że spożywanie wody zredukowanej (o ujemnym potencjale REDOKS) może mieć korzystne działanie prewencyjne przeciw chorobom związanym ze stresem oksydacyjnym takim jak cukrzyca, nowotworzenie, miażdżyca, choroby neurodegeneracyjne. Ponadto Japonia jest krajem, w którym zredukowana, alkaliczna woda jest stosowana w medycynie jako woda służąca zdrowiu. Już w 1966 roku ministerstwo zdrowia Japonii przyznało, że zredukowana woda jest skuteczna przy przewlekającej biegunce, nadkwaśności, zaburzeniach trawienia. W ostatnich latach prowadzone są interesujące badania o wpływie alkalicznych wód zredukowanych na cukrzycę. U osób z cukrzycą typu 2 spożywających 2 litry wody zredukowanej dziennie (Hita Tenryosui) przez 2 miesiące zaobserwowano znaczące zmniejszenie poziomu cukru we krwi, zmniejszenie wskaźnika HbA1c a dodatkowo zmniejszenie poziomu triglicerydów, całkowitego cholesterolu, kwasu moczowego, obniżenie ciśnienia tętniczego. Obiecujące badania z wyżej wymienioną wodą dotyczą także cukrzycy typu 1 gdzie na modelu mysim zaobserwowano hamowanie diabetogennego wpływu alloxanu na komórki beta trzustki i spadek ich śmiertelności. Ciekawym odkryciem był również wzrost stężenia leptyn we krwi osób regularnie spożywających alkaliczną wodę zredukowaną. Leptyna to hormon wytwarzany przez tkankę tłuszczową, który działając na odpowiednie ośrodki w mózgu zmniejsza apetyt. Polecana jest więc dla osób odchudzających się. Równie ważne jak utrzymanie równowagi osydo - redukcyjnej w organizmie człowieka jest utrzymanie odpowiedniej równowagi kwasowo - zasadowej. Organizm dąży do utrzymania wąskiego zakresu pH we krwi, które u zdrowej osoby wynosi od 7,35 do 7,45. Nieurozmaicona dieta składająca się głównie z wysoko przetworzonych produktów, uboga w zasadotwórcze warzywa i owoce, a także siedzący tryb życia mają działanie kwasotwórcze. Aby utrzymać prawidłowy zakres pH dochodzi do uruchamiania mechanizmów buforowych oraz uwalniania wapnia z kości. Przeprowadzono badania z udziałem 1413 kobiet i 1125 mężczyzn, w których wykazano związek pomiędzy spożywaniem kwaśnych napojów zawierających kwas fosforowy a rozwojem osteoporozy. Alkaliczne wody mineralne bogate w wodorowęglany i produkty spożywcze o właściwościach zasadotwórczych mają odwrotne działanie a więc zmniejszają „podkradanie” wapnia z kości przez osteoklasty zwiększając przy tym aktywność osteoblastów - komórek powodujących odbudowę kości. Zmniejszają tym samym ryzyko powstawania osteoporozy. Przypuszcza się, że przewlekłe zakwaszenie organizmu przyczynia się do rozwoju chorób cywilizacyjnych, doprowadza do przedwczesnego starzenia się i przewlekłego zmęczenia. Aby temu zapobiec należy wzbogacać dietę o duże ilości warzyw i owoców i sięgać po napoje alkaliczne z dużą zawartością wodorowęglanów.
Gdzie można kupić Javę?
Wody Karpackie Spółka Z O.O.
Ul. Pużaka 16 a
38-400 Krosno
Tel. 602-[zasłonięte]-063
696-[zasłonięte]-460
e-mail: [zasłonięte]@gmail.com
Więcej informacji na stronie: wodykarpackie.pl
Naturalna woda mineralna Java nie jest produktem leczniczym,
nie jest zarejestrowana do leczenia chorób.
W razie wątpliwości należy skontaktować się z lekarzem.