Yerba Mate CBSe ENERGIA GUARANA 50 gramów
Argentyńska yerba mate (liście i patyczki) z dodatkiem ekstraktu z guarany i naturalnego aromatu guarany. Ukontentuje szukających zarówno mocy jak i smaku. Receptura plantatorów z prowincji Santa Fe.
Yerba Mate TARAGUI ENERGIA 50 gramów
Najmocniejsza na rynku yerba mate, zbierana w pełni lata. 100% illex paraguariensis - zawierająca listki z patyczkami. Wyprodukowana w Argentynie.
Yerba Mate CRUZ de MALTA ELABORADA 50 gramów
Zdecydowany smak i tradycyjna, argentyńska konwencja. Tę klasyczną wspaniałą yerba mate cechuje konsekwencja w smaku i wspaniały delikatny aromat. Susz Cruz de Malty to spore kawałki gałązek i grubo cięte listki. Warta polecenia dla początkujących.
Susz yerba mate pakowany jest w sterylnych warunkach w foliowe woreczki z kolorową nalepką z opisem gatunku.
Matero - tykwa CLASICA 1 sztuka
Klasyczna calabaza z metalowym okuciem w kilku odcieniach brązu. Picie yerba mate z tykwy - calabazy dostarcza dodatkowych wrażeń estetycznych i smakowych. Wykonana z owocu o pojemności od 250 do 350 ml.
UWAGA! Naczynia wykonane z owocu tykwy mają swoją specyfikę, czyli mogą miejscowo występować naturalne przebarwienia oraz mogą się odbarwiać. Calabazy Clasica 503 mogą również różnić się kształtem i barwą - do wysyłki wybierane są losowo! Naturalny, roślinny barwnik, który jest użyty do koloryzacji tykwy może lekko farbować ręce na początku użytkowania. Naczynie ozdobne.
Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w Ameryce Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go wodą o temeperaturze 75 st. C i tak zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie resztki owocu.
Bombilla CUCHARA
Lekko profilowana, nierdzewna bombilla z sitkiem w kształcie małej łyżeczki. Długość 18 cm.
Podkładka korkowa
Podkładka korkowa pod tykwy i inne naczynia z logo sklepu YerbaMarket. Estetycznie wykonana z argentyńskim motywem graficznym. Zabezpieczy Twój obrus przed poplamieniem.