Szynka Żołędziowa 100% Iberyjska Cinco Jotas z kością
(100% Pata Negra karmiona żołędziami, dojrzewająca 40 miesięcy)
Jamón de Bellota 100% Ibérico Cinco Jotas con Hueso
Acorn Fed 100% Iberico Ham Cinco Jotas with bone
www.iberico.pl
Aukcja dotyczy Najbardziej wykwintnej szynki na świecie marki Cinco Jotas (5J)
- Jamon 5J de Bellota 100% Iberico (waga: 7,060 kg)
- Profesjonalnego Stojaka Na Szynkę 5J Jamonero (zdjęcie poniżej)
- Specjalnego Noża do Krojenia Jamona (firmy Zwilling J.A. Henckels - zdjęcie poniżej)
Tylko Dla Koneserów
Kawior wśród szynek
To co czyni Tapas wykwintnym
NORMA JAKOŚCIOWA
Klasyfikacja produktów Jamon Iberico zgodna z Dekretem Królewskim (Hiszpania)
Po szczegółowe informacje dot. sposobu krojenia oraz podania (Tapas), a także szereg zdjęć, filmów, i materiałów dotyczących Jamon 5J de Bellota 100% Iberico zapraszam na stronę: www.iberico.pl
Możliwość zakupu w sklepie internetowym w innym wariancie (kontakt: [zasłonięte]@iberico.pl)
Odkrycie uroku samodzielnie pokrojonej szynki to cudowne przeżycie, którym koniecznie będziecie chcieli podzielić się z najbliższymi. Szynka sama rozpływa się w ustach. Mięso o zwartej konsystencji jest poprzecinane delikatnymi żyłkami przeźroczystego tłuszczu. Widok i smak są spektakularne.
Szynka typu bellota pomaga nie tylko zredukować poziom złego cholesterolu (LDL) ale też i podnieść poziom tego dobrego (HDL).
Ponadto zawiera szereg witamin: B1, B2 i B12, kwas foliowy, Omega 3 i Omega 6. Wiadomo już dlaczego średnia długość życia w Hiszpanii jest najwyższa w Europie.
OPIS
Jamon Ibérico to niekwestionowany klejnot hiszpańskiej gastronomii. Z dumą nazywana najlepszą szynką na świecie! Jej harmonijny i wyrazisty smak to zasługa całego procesu hodowli wyjątkowej rasy świń – Pata Negra (czarna świnia iberyjska) oraz procesu dojrzewania mięsa. Świnie wypasane są na wolności, karmione żołędziami, trawą i ziołami co znacznie wpływa na wartość mięsa i jego delikatność.
Specyficzna metoda hodowli i dieta świń powodują, że Jamon Iberico Puro de Bellota 5J znacznie różni się smakiem od Jamon Serrano (produkowanego z białych świń).
Na jedną Pata Negra przypadają aż dwa hektary pastwisk bogatych w trawy, zioła, zboża oraz dęby korkowe. Zwierzęta spędzają czas na wolności przemierzając bezkresne, porastające dębami korkowymi pastwiska Andaluzji. Żywią się korzonkami, ziołami, trawą, a przede wszystkim żołędziami, które są ulubionym pożywieniem endemicznych czarnych świń rasy IBERICO.
Proces produkcji wysokiej jakości Jamon'a Iberico trwa do 40 miesięcy! Certyfikat pochodzenia D.O.P. Jabugo (hiszp. Denominación de Origen Protegida) to gwarancja, że wędliny wyprodukowane zostały ze świń rasy Iberico, w tradycyjny sposób.
Miasteczko Jabugo jest usytuowane w sercu Sierra de Aracena i Picos de Arocha (uznane za „Rezerwat Biosfery” przez UNESCO) w prowincji Huelva; to jeden z czterech regionów, w którym Pata Negra są hodowane.