Kontakt
zaparz.pl
tel: 505-[zasłonięte]-105
e-mail: [zasłonięte]@zaparz.pl
HUDSON Adrian Chudzik
Górnicza 4/1
Rybnik 44-206
NIP: 642[zasłonięte]285-51
REGON: 243[zasłonięte]091
Numer konta do wpłat:
58 1940 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0763606 [zasłonięte] 000000
Bank: Credit Agricole
Kupując kilka przedmiotów jednocześnie na naszych aukcjach za wysyłkę
płacisz tylko raz!
Wysyłka
Towar wysyłamy kurierem, Pocztą Polską oraz przez Paczkomaty 24/7. Towar wysyłany jest w dni robocze maksymalnie do 24h od zaksięgowania wpłaty.
Witamy na aukcji zaparz.pl!
Przedmiotem tej aukcji jest:
Zestaw nasion na kiełki 4 x 50g naturalne witaminy

Zestaw nasion na kiełki w skład którego wchodzą :
Fasola Mung 50g - Kiełki Fasoli Mung zawierają dużo witamin A, B, PP, C, E, H, K. Są źródłem wielu mikroelementów, łatwo przyswajalnego białka i enzymów. Obniżają poziom złego cholesterolu, wzmacniają organizm, działają jako antyutleniacz.
Soczewica 50g - Kiełki soczewicy zawierają dużo żelaza, magnezu, miedzi, cynku, fosforu i wapnia. Są źródłem witaminy A, B, C, E. Lekkostrawne, wzmacniają organizm. Pozytywnie wpływają na stan zębów.
Soja 50g -Kiełki soi zawierają dużo żelaza, wapnia, magnezu oraz składników mineralnych. Są źródłem witamin C, B1, B2, B6, A, PP. Są antyutleniaczem, dodają energii i apetytu. Działają uspokajająco na układ nerwowy.
Słonecznik 50g - Kiełki słonecznika zawierają dużo cynku, żelaza, miedzi, fosforu, wapnia, siarki oraz witamin D i E. Szczególnie zalecane jako uzupełnienie diet, zwłaszcza wegetariańskiej.
Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.
SPOSÓB UŻYCIA:
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.