Zestaw 8 narzędzi do dekoracji marki Cucina. Narzędzia w postaci patyczków służą do dekorowania wypieków oraz modelowania lukru plastycznego lub innych mas cukierniczych (masa marcepanowa, masa czekoladowa... itp.) Każdy patyczek posiada 2 funkcjonalne końcówki. Niezastąpione w kuchni każdego wielbiciela cukierniczych dekoracji!
Narzędzie nr 1 - końcówki kuleczki - służą do robienia kwiatków.
Narzędzie nr 2 - końcówki kości - służą do wygładzania i formowania liści oraz płatków kwiatków.
Narzędzie nr 3 - końcówki gwiazdki - służą do robienia wgłębień w kształcie gwiazdy oraz do formowania środków kwiatków z pięcioma lub sześcioma płatkami.
Narzędzie nr 4 - końcówki: obła i walcowata - te końcówki mają wiele zastosowań, za ich pomocą można stworzyć wiele różnych kształtów, np. falbanki. Narzędzie nr 5 - końcówki liściowe - służą do wygładzania powierzchni liści, oraz do tworzenia żyłek na liściach i innych szczegółów.
Narzędzie nr 6 - końcówki: ząbkowana - służy do tworzenia ząbkowanych kształtów; dłutowa - służy np. do robienia uśmiechów figurkom.
Narzędzie nr 7 - końcówki: muszlowa - służy do tworzenia muszlowych kształtów; ostrze - służy do tworzenia nacięć.
Narzędzie nr 8 - końcówki stożkowe o gładkich i gwieździstych brzegach - służą do tworzenia wgłębień.
Zastosowania poszczególnych narzędzi jest przykładowe - reszta to kwestia wyobraźni!
Stworzenie pięknego tortu w domu jeszcze nigdy nie było takie proste!
|