Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ZESTAW HYDROLIZAT ŻELATYNOWY + ACEROLA MlynOliwski

03-01-2015, 21:46
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 59.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 59.90 zł     
Użytkownik mlynoliwski
numer aukcji: 4867485396
Miejscowość Gdańsk-Oliwa
Licytowało: 1    Wyświetleń: 84   
Koniec: 03-01-2015 21:12:01
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

SUPER ZESTAW HYDROLIZAT ŻELATYNOWY PEPTIPLUS (KOLAGEN) + ACEROLA - MlynOliwski.pl
59.90 pln

Opakowanie zawiera aż 200 g. czystego 96 procentowego kolagenu

pochodzenie : Gelita Niemcy

 Najlepiej spożyć przed : 03/2019

Praktyczne stojące opakowanie z zamknięciem ułatwia przechowywanie po otwarciu.

Specjalnie zaprojektowane opakowanie o wysokiej barierowości

odporne na działanie czynników zewnętrznych

Substancje aktywne : Białko kolagenowe (hydrolizat żelatynowy) stanowi źródło szerokiego spektrum aminokwasów i peptydów

współuczestniczących w tworzeniu kolagenu, które są niezbędne dla właściwego odżywiania stawów, włosów, skóry oraz paznokci.

Skład : min. 96 - procentowy enzymatycznie szczepiony hydrolizat żelatyny wieprzowej PEPTIPLUS® XB

Opakowanie wystarcza aż na 40 dni suplementacji (5 g / dzień) 

UWAGA !!!

KUPUJECIE PAŃSTWO TYLKO CZYSTY KOLAGEN (BEZSMAKOWY) - NIE ZAWIERA ŻADNYCH SUBSTANCJI DODATKOWYCH

  ZNAKOMITA ROZPUSZCZALNOŚĆ NAWET W WYSOKIM STĘŻENIU

Kolagen jest głównym składnikiem włóknistym skóry, ścięgien, chrząstek, zębów i naczyń.

Występuje on w całym ciele człowieka służąc jako substancja spajająca komórki.


- zapewnia profesjonalną i kompleksową regenerację stawów, torebek stawowych, chrząstek, ścięgien, wiązadeł oraz tkanki kostnej

 - zalecany sportowcom i osobom z nadwagą , gdyż nie zawiera cukru

- zdecydowanie poprawia kondycję włosów, skóry i paznokci

- uzupełnia dietę w chorobach zwyrodnieniowych stawów

- przyspiesza leczenie kontuzji sportowych i zmniejsza ryzyko ich występowania

- redukuje bóle stawowe

Zalecane spożycie:

Jednorazową porcję kolagenu – ok. 5 - 6 g (1 miarkę) rozpuścić w 150-200 ml wody, soku, jogurtu itp.

Stosować: 1 porcję dziennie.

Należy pamiętać o jednoczesnym spożywaniu Witaminy C gdyż pomaga ona w tworzeniu silnych wiązań kolagenowych i wpływa na ich kształt oraz strukturę

Pamiętajmy przy tym, że naturalna witamina C pozyskiwana z owoców, nie zakwasza organizmu i nie odkłada się w nim, tak jak to dzieje się

w przypadku witaminy C syntetycznej!

kliknij tu << tu do nabycia extrakt z owoców Aceroli standaryzowany na zawartość wit. C min. 25%

1 miarka dołączona do opakowania = 5 gram

 

+

>>Daty przydatności widoczne na zdjęciach są przykładowe<<

Praktyczne stojące opakowanie z zamknięciem ułatwia przechowywanie po otwarciu.

Specjalnie zaprojektowane opakowanie o wysokiej barierowości odporne na działanie czynników zewnętrznych

Skład: 100% suchego ekstraktu z owoców aceroli standaryzowanego na zawartość witaminy C - 25,22 %

Acerola, zwana również wiśnią z Barbados, jest rekordzistką pod względem zawartości witaminy C.

Jeden owoc aceroli ważący 4,5 g ma tyle witaminy C co kilogram cytryn.

Jedna mała szklanka (180 ml) soku z aceroli może zawierać tyle witaminy C co 14 litrów soku pomarańczowego.

Acerola pochodzi z wysp karaibskich i Ameryki Środkowej. Przypuszcza się, że Indianie z wysp karaibskich przenosili nasiona lub rośliny podczas migracji pomiędzy wyspami

i używali acerolę już w czasach prekolumbijskich. Obecnie występuje i uprawiana jest ona również w Ameryce Południowej,

Stanach Zjednoczonych (Floryda i Teksas), Australii i w tropikalnych rejonach Azji i Afryki. Największym producentem aceroli jest Brazylia.

Acerola jest owocem najbogatszym w witaminę C. Zawierają do 4,5% witaminy C (czyli 4500 mg na 100 g owocu),

a więc prawie 100 razy więcej niż w owocach cytrusowych i ponad 10 razy więcej niż w porzeczce czarnej.

Jeden lub dwa owoce aceroli, zależnie o wielkości i zawartości kwasu askorbinowego, zapewniają rekomendowaną dzienną dawkę witaminy C.

Najwięcej kwasu askorbinowego mają owoce 15 dniowe, gdy dojrzeją, zawartość witaminy C spada o 40%. Drzewa rosnące w cieniu mają mniej witaminy C w owocach.

Znaczenie ma także pora roku czy rejon uprawy. Poza tym w owocach występuje znaczna ilość prowitaminy A oraz tiamina (witamina B1),

ryboflawina (witamina B2), niacyna (Witamina PP), wapń, fosfor i żelazo.

Owoce aceroli są delikatne i łatwo się psują, dlatego świeże mają ograniczone zastosowanie.

Owoce dobrze nadają się na soki. Z soków i świeżych owoców można przygotowywać różnorodne desery, galaretki, lody, dżemy oraz kompoty.

Komercyjnie najczęściej produkuje się skoncentrowany sok, który nadaje się do mrożenia lub przetwarzania na suchy proszek (ekstakt)

Dodaje się go do różnych napojów, zwiększając ich wartość odżywczą.

W Ameryce sok z aceroli jest częstym dodatkiem do różnorodnych odżywek witaminowych dla niemowląt i małych dzieci.

Większość ekstraktów jest wykorzystywana jako źródło naturalnego kwasu askorbinowego w suplementach diety.

W przemyśle farmaceutycznym używa się aceroli do wytwarzania preparatów witaminowych (tabletki, proszek) i innych specyfików polecanych w przeziębieniach,

infekcjach, chorobach przewlekłych (zwłaszcza reumatyzm) i innych.

W medycynie tradycyjnej owoce aceroli były stosowane do leczenia dyzenterii (czerwonki), biegunki i chorób wątroby.


ZASTOSOWANIE:

 Rola witaminy C w organizmie wydaje się być nieograniczona. Oprócz zwalczania chorób:

  • Służy również jako pierwszorzędny przeciwutleniacz i redukuje fizyczny wpływ stresu na nasze ciało.

  • Jest niezbędna do wytwarzania kolagenu, białka niezbędnego do tworzenia tkanki łącznej w mięśniach, skórze, kościach i tkance chrzęstnej.

  • Pomaga we wchłanianiu żelaza.

  • Bierze udział w metabolizmie kwasu foliowego oraz w syntezie wielu ważnych hormonów i neuroprzekaźników.

  • Pomaga w tworzeniu czerwonych krwinek, co pomaga zapobiegać krwawieniom i przyspieszać gojenie się ran.

  • Jest potrzebna praktycznie każdej komórce – to uniwersalny aktywator przemiany materii w komórce (w komórce rozpoczyna się choroba ale także proces uzdrowienia).

  • Jest niezbędna w procesie oczyszczania organizmu z nagromadzonych w nim substancji trujących. Stanowi również ochronę dla innych witamin.

 

DAWKOWANIE:

 

- doustne: ok. 1g aceroli rozpuścić w 100 ml przegotowanej chłodnej wody Pić codziennie około 50-100 ml. Można też stosować jako dodatek do napojów, deserów ciast itp.

- udział preparatu w kosmetykach 5-15%

Uwagi:

Przechowywać poza zasięgiem małych dzieci. Nie przekraczać dziennej zalecanej dawki.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zbilansowanej i zróżnicowanej diety, oraz zdrowego trybu życia

Produkt ten nie jest przeznaczony do leczenia ani zapobiegania jakimkolwiek chorobom.

Kobiety w ciąży, karmiące i osoby przyjmujące leki powinny przed użyciem zasięgnąć porady lekarza.

 

 

 

MŁYN OLIWSKI -
Funkcjonujący nieprzerwanie od 1594 roku,
najpierw jako folusz, od 1614 roku jako młyn wodny zbożowy,
własność cystersów oliwskich. W 1874 odkupiony od cystersów i gruntownie zmodernizowany przez Juliusa Dahlmanna,
który granitowe żarna zastąpił wówczas stalowymi walcami
tzw. mlewnikami, pieczołowicie restaurowanymi i pracującymi
niestrudzenie po dziś dzień ...
Regulamin
Płatności i wysyłka
Kontakt
Zawarcie umowy między Klientem, a sprzedającym może nastąpić na dwa sposoby. Klient ma prawo przed złożeniem zamówienia do negocjacji wszelkich zapisów umowy ze Sprzedającym w tym również do poniższego regulaminu negocjacje te powinny być prowadzone w formie pisemnej i kierowane na adres sprzedającego ...
czytaj więcej >
Bank Zachodni WBK S.A.
56 1500 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0512050 [zasłonięte] 908200
MŁYN OLIWSKI Sp. z o.o.
ul. Spacerowa 18
80-330 Gdańsk
tel: +48 58 [zasłonięte] 63

mail: [zasłonięte]@mlynoliwski.pl 
Pon-Pt 07:00 - 17:00
RedCart - oprogramowanie sklepu internetowego