Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ZESTAW FONDUE 10 ELE BERGNER [BG-6167]

18-01-2012, 5:11
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 79.90 zł     
Użytkownik agdpartner
numer aukcji: 2027119173
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 31   
Koniec: 13-01-2012 00:34:28

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

10 elementowy zestaw FONDUE BERGNER® BG-6167

ZESTAW FONDUE 10 ELE BERGNER [BG-6167]

Elegancki, starannie i estetycznie wykonany zestaw. Wykonany z bardzo dobrej jakościowo stali nierdzewnej (polerowana). Doskonale nadaje się na prezent pod choinkę. Jest to tez uniwersalny prezent dla całej rodziny. Fondue jest wspaniałym pomysłem na wspólny posiłek we wspólnym gronie, ponieważ wspólne jedzenie "z jednego garnka" sprzyja dobrej atmosferze i podtrzymaniu kontaktów towarzyskich. Uniwersalność oferowanego naczynia sprawia, że możemy przygotować w nim najróżniejsze rodzaje potraw fondue i serwować je nawet dla sześciu osób przy stole.

    

 

W skład zestawu wchodzi :

    

  • Garnek do fondue Ø16cm ze stali nierdzewnej 18/10.

  • Nadstawka do garnka ze stali nierdzewnej 18/10.

  • 6 widelczyków z drewnianymi uchwytami oznaczone kolorami.

  • metalowy stojak z masywną podstawą.

  • podgrzewacz z miejscem na świeczkę.
     

Wymiary zestawu:

  • Wysokość zestawu: 21 cm

  • Głębokość garnka: 9.5 cm

  • Średnica garnka: 16-18 cm

  • Długość widelczyków: 22 cm

 

 

Fondue - naczynie z podgrzewaczem do serwowania gorącego sera z (najczęściej) białym winem lub tak przyrządzona potrawa z sera. Fondue pochodzi z kuchni szwajcarskiej ale jest też bardzo rozpowszechnione we Francji.

Potrawa dawniej rozpowszechniona wśród górali szwajcarskich, jako sposób na wykorzystanie suchego sera zimą. Niewielkim nakładem środków, praktycznie w każdych warunkach można było przyrządzić danie smaczne i pożywne.

Jada się je zazwyczaj w większym gronie bezpośrednio z garnka zanurzając w nim nabite na widelec pieczywo, ziemniaki lub wędliny. Zależnie od regionu istnieją różne przepisy dotyczące przypraw i dodatków. Wykształciła się również swoista etykieta jadania fondue.

Nazwa pochodzi z języka francuskiego od czasownika "fondre" (roztapiać).

 

 

   

 

NA NASZYCH AUKCJACH MOŻESZ RÓWNIEŻ KUPIĆ INNE FONDUE

 

 

   

 

INNE WYBRANE PRZEDMIOTY AKTUALNIE OFEROWANE W TEJ KATEGORII:

GALERIA agdpartner  -  W Y B R A N E    O F E R T Y © 2[zasłonięte]005-20
 Net_Studio
?

 

POWODY DLA KTÓRYCH OPŁACA SIE KUPOWAĆ W FIRMIE agdpartner:

 

 

agdpartner  -  G A L E R I A    S P S © 2[zasłonięte]005-20
 Net_Studio
?
zobacz przedmioty

GALERIA ZAWSZE OTWIERA SIĘ W NOWYM OKNIE