|
Pieczenie z wykorzystaniem górnej i dolnej grzałki to tradycyjny sposób nagrzewu pozwalający na pieczenie według większości przepisów kulinarnych.
|
|
Funkcja przeznaczona do przyrządzania na ruszcie np. steków, kiełbasek, szaszłyków. Umieszczona w górnej części piekarnika grzałka umożliwia opiekanie. Zwiększenie chrupkości potraw można uzyskać podczas opiekania przy lekko uchylonych drzwiach.
|
|
Grill z nawiewem powietrza opieka ze wspaniałymi efektami duże sztuki pieczeni, np. gęś czy kaczkę. Mięso jest wewnątrz upieczone i soczyste, a na wierzchu pokryte smakowitą, chrupiącą skórką. Grillowanie przy włączonym wentylatorze jest krótsze i równomierne ze względu na szybszy ruch gorącego powietrza.
|
|
W tej funkcji działa termoobieg i wszystkie elementy zapewniające delikatne ciepło głównie od dołu. Ta funkcja jest przeznaczona do gotowania delikatnych potraw, w szczególności ciast, które muszą wyrosnąć, co ułatwia podgrzewanie od spodu. Potrawy można umieścić w zimnym i rozgrzanym piekarniku.
|
|
Pozwala błyskawicznie rozmrozić dania i produkty. Pracuje wówczas tylko wentylator (bez ogrzewania), który łagodnie rozmraża delikatne artykuły spożywcze.
|
|
Działa tu wentylator wraz z elementem grzejnym w kształcie pierścienia (grzałka okrągła). W ten sposób można osiągnąć najlepsze efekty przy pieczeniu ciast i ciasteczek oraz przyrządzaniu potraw na wielu poziomach.
|
|
Ten sposób ogrzewania nadaje się zwłaszcza do podpiekania bądź dopiekania spodów ciast. Można go również wykorzystać do odgrzewania wilgotnych ciast (z masą na górze) lub od pizzy.
|
|
Rozprowadza gorące powietrze w piekarniku.
|