|
|
Zestaw do zab. Amica EBF7541+PG1921X
PŁYTA GAZOWA:
- Wysokość: 40 mm
- Szerokość: 600 mm
- Głębokość: 530 mm
- Kolor: Inox
- Ilość pól grzejnych / palników: 4 szt.
- Masa netto: 8 kg
- 4,0 cm palnik pomocniczy (1,0 kW)
- 6,5 cm palnik średni (1,8 kW)
- 6,5 cm palnik średni (1,8 kW)
- Palnik specjalny WOK: tak
-
OptiGas - Innowacyjny system dzięki któremu wielkość płomienia palnika jest dostosowana do wielkości garnków wchodzących w skład typowych zestawów. System optymalizuje zużycie gazu podczas gotowania. Płomień palnika ogrzewa dno garnka, a ciepło nie ucieka na boki. W efekcie zużycie gazu jest mniejsze nawet o 12%.
-
-
Kuchnie gazowo, gazowo - elektryczne i płyty gazowe Amica posiadają elektryczny zapalacz gazu. Wystarczy wcisnąć i przekręcić pokrętło, a wybrany palnik automatycznie zapali się.
-
-
Są bardziej wytrzymałe i stabilne, a jednocześnie bardzo łatwe do utrzymania w czystości. Ruszty żeliwne gwarantują wygodę i bezpieczeństwo użytkowania.
-
Nie musisz się już martwić ulatniającym się gazem. Nawet gdy wskutek przeciągu lub wykipienia potrawy płomień zgaśnie, zabezpieczenie to automatycznie odetnie dopływ gazu.
PIEKARNIK ELEKTRYCZNY:
- Pojemność piekarnika: 60 litry
- Wysokość: 595 mm
- Szerokość: 595 mm
- Głębokość: 575 mm
- Kolor: Inox
- Grzejnik górny: 900 W
- Grzejnik dolny: 1300 W
- Grzejnik termoobiegu: 2000 W
- Moc całkowita: 3.3 kW
- Oświetlenie: 25 W
- Liczba blach: 2
-
Amica dba o środowisko naturalne wprowadzając obok najnowszych technologii rozwiązania proekologiczne. Dlatego wszystkie kuchnie, piekarniki i płyty posiadają klasę energetyczną A. Najwyższa klasa energetyczna A gwarantuje najniższe rachunki za energię elektryczną.
-
Wentylator + opiekacz (turbogrill) - opiekanie dużych porcji mięsa bez potrzeby opiekania na ruszcie; Grzejnik górny (zarumienianie) - dopiekanie górnej części ciast; Grzejnik dolny (podpiekanie) - dopiekanie spodów ciast; Grzejnik dolny + grzejnik górny (nagrzewanie konwencjonalne) - pozwala na pieczenie wg większości przepisów kulinarnych; Opiekacz (grill) - przyrządzanie potraw z grilla, np. steków, kiełbasek, szaszłyków; Opiekacz + grzejnik górny (supergrill) - grillowanie na ruszcie dużych porcji mięsa; Termoobieg (wentylator + grzałka pierścieniowa) - pieczenie na dwóch poziomach równocześnie, szybkie rozmrażanie; Termoobieg + grzejnik dolny (pizza) - wypiek pizzy
-
-
-
Wykonane ze stali nierdzewnej drabinki ułatwiają wysuwanie blach i zapewniają ich stabilność. Można je łatwo zdemontować i umyć, także w zmywarce.
-
Dzięki specjalnemu rodzajowi powłoki piekarnika tłuszcz nie przywiera do jego ścianek. Znacząco ułatwia to czyszczenie piekarnika.
-
Prowadnice teleskopowe ułatwiają wysuwanie blach, nawet mocno obciążonych oraz podnoszą bezpieczeństwo użytkowania: blachy są stabilnie umocowane do prowadnic, a wysuwanie ich znacznie ogranicza możliwość poparzeń.
-
-
Zmniejszony o 20% (w porównaniu do standardowego) czas rozgrzewu piekarnika do temperatury 150ºC pozwala skoncentrować się na przygotowywaniu potrawy, a nie na oczekiwaniu na właściwą temperaturę piekarnika.
-
-
-
Bardzo efektywne rozwiązanie dla smakoszy potraw z grilla. Dzięki niemu przygotowanie ryby z grilla, szaszłyków czy pieczonych kiełbasek będzie o wiele prostsze i przyjemniejsze
|
|