Duży zestaw do SUSHI
DVD z PRZEPISAMI GRATIS - Poznaj Tajniki robienia SUSHI
Zestaw jest zapakowany w eleganckie pudełko. Idealnie nadaje się na oryginalny i niebagatelny prezent.
Składniki zawarte w zestawie wystarczają na ponad 80 porcji SUSHI
Zestaw do przygotowania najbardziej popularnej na świecie japońskiej potrawy - sushi - to znakomita propozycja dla wszystkich miłośników smacznej i zdrowej kuchni japońskiej. Zestaw zawiera składniki niezbędne do przygotowania misternych sushi - sushi maki i nigiri.
DVD z PRZEPISAMI GRATIS
- Wygodny sposób samodzielnego przygotowania sushi
- Wszelkie niezbędne akcesoria
Zestaw zawiera
-
Niezbędna do przygotowywania tradycyjnego japońskiego sushi
Mata wykonana z bambusa ułatwia rolowanie (zawijanie) sushi w ruloniki. Mata przeznaczona jest do wielokrotnego użytku. Po użyciu wystarczy są starannie umyć i osuszyć.
-
Listki alg morskich suszonych na słońcu
Pieczone listki nori pełnią zasadniczą funkcję: służą do zawijania sushi i stanowią źródło cennych witamin i mikroelementów. Ponadto są dekoracją dla całego dania. Intensywny, ciemnozielony kolor w zestawieniu z ryżem i świeżymi składnikami daje znakomity efekt kolorystyczny, a przede wszystkim smakowy! Nori to niezbędny element sushi oraz innych dań japońskich, również tempury.
-
-
Cenne źródło witamin i mikroelementów
-
-
Wygodne z zastosowaniu algi morskie sprasowane
RYŻ DO SUSHI
-
Ryż "shari" przeznaczony do sushi ma odpowiednią kleistość, dzięki czemu przygotowanie różnorodnych, fantazyjnych kształtów nie będzie trudne. Uprawiany jest na specjalnych plantacjach w ściśle określonych miejscach. Jest podstawą sushi oraz wielu mięsnych przekąsek oraz słodkich deserów japońskich.
ryż 500 g
- specjalistyczny ryż do sushi
- odpowiednia kleistość ryżu umożliwia formowanie fantazyjnych kształtów
PAŁECZKI DO SUSHI
- Niezbędne, aby odbyć prawdziwą kulinarną podróż do Japonii Pałeczki przeznaczone do sushi uświetnią ucztę w stylu japońskim.
-
- Oryginalne pałeczki japońskie
MŁODY MARYNOWANY IMBIR
-
Prawdziwie orientalny dodatek
Imbir to przyprawa o licznych walorach smakowych. Pełni zasadniczą role podczas konsumpcji sushi: znakomicie oczyści kubki smakowe i dodatkowo zaostrza apetyt. Ponadto poprawia odporność organizmu. Oryginalny dodatek do wielu potraw duszonych i smażonych.
woda (53,23%), imbir (45,45%), sól (0,98%), cukier (0,23%), kwas octowy (0,07%), kwas cytrynowy (0,03%), dwusiarczyn sodu (E223) - substancja konserwująca.
- Oryginalna przyprawa kuchni azjatyckiej
- Tradycyjny dodatek do sushi i innych dań japońskich
- Właściwości rozgrzewające i oczyszczające k
-
Oryginalny, naturalnie warzony japoński ocet ryżowy
Ocet ryżowy nadaje sushi prawdziwie japoński, orientalny smak oraz poprawia dodatkowo kleistość ryżu. Powstaje w długotrwałym procesie fermentacji słodkiego ryżu. Stanowi delikatną przyprawę o oryginalnym, lekkim smaku, która poprzez połączenie z innymi składnikami podkreśla smak i kolor potraw.
woda (53,23%), imbir (45,45%), sól (0,98%), cukier (0,23%), kwas octowy (0,07%), kwas cytrynowy (0,03%), dwusiarczyn sodu (E223) - substancja konserwująca.
SOS SOJOWY YAMASA
Oryginalny japoński sos sojowy o ponad 360 letniej tradycji.
Yamasa jest marką oryginalnych japońskich sosów sojowych o ponad 360-letniej tradycji. To połączenie innowacyjnych rozwiązań z tradycyjną techniką warzenia sosów, bez użycia konserwantów czy sztucznych koncentratów. Sosy powstają w japońskiej miejscowości Choshi, której wilgotny klimat sprzyja rozwojowi mikroorganizmów niezbędnych w naturalnym procesie produkcji. Sos charakteryzuje się przejrzystą brązową barwą i wybornym smakiem. Marka Yamasa to nie tylko część historii, ale i codziennego życia Japończyków. Sos sojowy stanowi podstawę kuchni japońskiej.
woda, soja, pszenica i sól. Produkt zawiera niewielkie ilości alkoholu.
- naturalnie warzony sos japoński
- produkt z naturalnych składników, bez koncentratu
- ponad 360-letnia tradycja marki Yamasa
- dyspenser zapewnia wygodne i precyzyjne dozowanie sosu
PASTA WASABI
Prawdziwie japoński dodatek.
Produkt ten jest nie tylko przeznaczony dla Japońskiej kuchni, czyli potraw typu Sushi, Sashimi czy Makaronu Soba. Pomoże też on nadać smaku potrawom europejskim. Znakomicie sprawdzi się dodana do steku, wędlin lub jako składnik sosów do sałatek.
chrzan wasabi (31,7%), substancja emulgująca: sorbitol (E420), olej kukurydziany, sól, dekstryna, proszek wasabi, skrobia ziemniaczana, woda, naturalny aromat, tapioka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (E415), substancja barwiąca: błękit brylantowy (E133).
• Sushi pochodzi z czasów japońskiego średniowiecza i wiąże się z dawnym, tradycyjnym sposobem konserwowania surowych ryb słodkowodnych (karpi, karasi) z ugotowanym ryżem. Poddane procesowi fermentacji ryby osiągały specyficzny, intensywny smak i były swoistym przysmakiem.
• Pierwsze "bary" sushi tzw. yattai powstały na początku XIX wieku w Tokio jako przenośne stoiska uliczne. Kurtyna oddzielająca część kuchenną od jadalnej stanowiła swoisty wyznacznik czy warto w tym miejscu skosztować sushi. Im bowiem brudniejsza była kurtyna (Japończycy wycierali z nią palce po jedzeniu), tym smaczniejsze sushi tam oferowano.
• Nawet w japońskich domach gry serwowano sushi. Aby ułatwić grę hazardzistom, wymyślono nowy rodzaj sushi - Tekka Maki - ryż z tuńczykiem zawijany w płatki wodorostów nori. Tekka oznacza po japońsku kasyno. W Japonii wszystkie dziedziny życia wzajemnie się przeplatają.
Produkt posiada wszelkie atesty oraz polską etykietę z wszelkimi wymaganymi przez prawo informacjami.Produkt pochodzi od bezpośredniego importera
W Warszawie możliwy odbiór osobisty.
Zapraszamy na pozostałem nasze aukcje.
Przy łączonych zakupach płacisz tylko za jedną przesyłkę.