Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
ZESTAW DO PRZYGOTOWANIA PIWA DOMOWEGO waga 3500g
!!! GRATIS do każdego Brewkit-a dodajemy 200g glukozy do nagazowania piwa GRATIS!!!
Polecamy również zestawy z akcesoriami do wyrobu piwa domowego dostępne na innych naszych aukcjach. Dzięki nim mogą Państwo z powodzeniem wytwarzać piwo własnej, domowej produkcji.
ZESTAWY DO PRODUKCJI PIWA DOMOWEGO
ZESTAW SKŁADA SIĘ Z :
2. Kapsel ZŁOTY D.26 do piwa domowego 100 sztuk
3. Kapslownica młotkowa
4. Etykiety, naklejki na butelki 50szt - w zestawach po 10 sztuk do wyboru:
5. Ekstrakty piwa do wyboru :
PO DOKONANIU ZAKUPU PROSZĘ O PODANIE WYBRANEGO PRZEZ PAŃSTWA RODZAJU PIWA 1. Dark Ale
Piwo w stylu Dark Ale, popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji.Ciemny kolor, zbalansowana goryczka.Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe.Do refermentacji można użyć cukru. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
2. Amber Lager
Piwo w stylu Amber Lager, odmiana Lagera Bursztynowego. Piękny opalizująco-bursztynowy kolor, więcej smaków słodowych, zbalansowana goryczka.Do refermentacji lepiej stosować glukozę. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
3. Special Bitter
Piwo w stylu brytyjskiego bittera o kolorze jasno-bursztynowym, bardzo mocno chmielone. Jest to najpopularniejsze piwo w angielskich pubach. Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe.
Do refermentacji można użyć cukru. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
4. Lager 1,7kg
Piwo w stylu Lager, najpopularniejsze piwo w naszym regionie Europy.
Piękny złocisty kolor, zbalansowana goryczka. Do refermentacji lepiej stosować glukozę. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
5. Pils 1,7kg
Piwo w stylu Pils. Bardzo jasna i mocno nachmielona odmiana niemieckiego Pilsa.
Najjaśniejsza odmiana piwa dolnej fermentacji.
Do fermentacji najlepiej użyć glukozy lub polepszacza Gozdawa (najlepszy efekt). Do refermentacji lepiej stosować glukozę. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
6. Altbier
Piwo w stylu niemieckiego Altbier . Kolor opalizujący czerwony w kierunku do brązowego. Goryczka zbalansowana. Najlepiej smakuje po 2-3 miesiącach.
Do fermentacji najlepiej użyć glukozy lub polepszacza Gozdawa (najlepszy efekt).
7. Porter
Ciemne piwo w stylu Porter . Piwo dolnej fermentacji. Ciemny kolor, mocna goryczka.
Dolna fermentacja jest prosta, brzeczkę wystarczy tylko delikatnie schłodzić po 48 godzinach, wstawiając do chłodniejszego pomieszczenia lub wystawiając na noc na balkon. Wystarczy temperatura poniżej 19 stopni. Leżakowanie minimum 6 tygodni.
Do fermentacji najlepiej użyć glukozy lub polepszacza Gozdawa (najlepszy efekt).
8. Golden Ale
Piwo w stylu Golden Ale . Popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji w stylu Golden Ale, podobne do Lagera. Jasnozłoty kolor , zbalansowana goryczka. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
Do fermentacji najlepiej użyć glukozy lub polepszacza Gozdawa (najlepszy efekt).
9. Pszeniczne
Piwo w stylu Pszeniczne . Według niemieckiego prawa czystości posiada ponad 50% słodu pszenicznego. Jasnozłota barwa, niska goryczka. Leżakowanie minimum 10 dni.
Do refermentacji użyć cukru
.
10. Pale Ale
Piwo w stylu Pale Ale , popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji, podobne do Lagera.
Jasnozłoty kolor zbalansowana goryczka. Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe.
Leżakowanie minimum 4 tygodnie. Do fermentacji najlepiej użyć glukozy lub polepszacza Gozdawa (najlepszy efekt).
11. Belgian Blonde Ale
Piwo w stylu Belgian Blonde Ale . Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego.
Fermentację należy prowadzić w temperaturze 23-25°C. Refermentować cukrem.
12. Koźlak
Piwo w stylu Koźlak (Bock) coraz bardziej popularne piwo w Polsce. Opalizujący ciemny kolor
uzyskano przez zwiększenie ilości słodów monachijskich i wiedeńskich. Mocne smaki słodowe.
Zbalansowana goryczka.Do refermentacji lepiej stosować glukozę. Leżakowanie minimum 5 tygodni.
13. Bursztynowy Koźlak
Piwo w stylu bursztynowego koźlaka - jasnego koźlaka o miedziano-bursztynowym kolorze, bardzo mocno nachmielony. Do refermentacji lepiej stosować glukozę.Leżakowanie minimum 5 tygodni
.
14. Stout
Piwo w stylu Stout . Bardzo ciemny kolor, mocna goryczka. Leżakowanie minimum 10 dni.
Do fermentacji najlepiej użyć glukozy lub polepszacza Gozdawa (najlepszy efekt).
15. Gozdawa Belgian Gold Ale
Piwo w stylu Belgian Gold Ale. Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego.
Fermentację należy prowadzić w temeraturze 23-25°C.Refermentować cukrem.
Cukier kandyzowany dostępny na naszych aukcjach.
16. Gozdawa Belgian Christmas Ale
Piwo w stylu Belgian Christmas Ale. Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć minimum 0,5kg cukru kandyzowanego - dostępny na naszych aukcjach. Fermentację należy prowadzić w temeraturze 23-25°C. Refermentować cukrem.
Piwo domowe, to nic trudnego,wykonasz je w domu bez większego trudu. Nagazowanie otrzymujemy poprzez dodanie cukru przed zabutelkowaniem.
Trwałość takiego SAMODZIELNIE WYKONANEGO piwa, to ponad 2 lata.
Zaskocz swoich znajomych i siebie, Piwo jest znacznie lepsze od tych kupowanych ze sklepu, kosztuje cię 1zł/ 0,5l piwa, a smakuje jak piwa z górnej półki, te powyżej 3zł.
Najważniejsze jest jednak to, że wiesz co pijesz, w końcu będziesz miał okazję poznać smak prawdziwego piwa.
Produkt polskiej firmy GOZDAWA służący do przygotowania 23 l piwa.
!!! GRATIS do każdego Brewkit-a dodajemy 200g glukozy do nagazowania piwa GRATIS!!!
Zawsze długie terminy ważności.
Zawartość:
-1,7 kg hermetycznie zamkniętego słodu chmielonego, bez dodatku konserwantów
-torebka drożdży piwowarskich (dołączona pod przykryciem).
Do przygotowania piwa będziemy jeszcze potrzebować jeden z poniższych składników:
1kg cukru
lub
1kg glukozy (dostępna na innej naszej aukcji)
lub
1kg cukru piwowarskiego (dostępny na innej naszej aukcji)
lub
ekstrakt słodowy ciemny lub jasny (dostępny na innej naszej aukcji)
Dużo lepszy efekt otrzymamy dodając zamiast cukru jeden z powyższych składników.
Maksymalne stężenie alkoholu, jakie możemy uzyskać w piwie to 5,2%. (Możemy uzyskać także lżejsze piwa stosując odpowiednio mniejsze dodatki cukru). Korzystając z załączonej tabeli można dobrać odpowiednią ilość cukru, jaką należy dodać do brzeczki, aby uzyskać żądaną moc piwa:
ilość cukru moc piwa
1000g 5,2%
500g 4,6%
450g 4%
250g 3,4%
Szczegółowa instrukcja przygotowania piwa znajduje się na opakowaniu każdego Brewkit-a, w zależności od typu piwa sposób przygotowania nieznacznie może się różnić.
Kolejne etapy przygotowania piwa to:
Zamkniętą puszkę z ekstraktem wkładamy na 10 minut do naczynia z gorącą wodą, ma to na celu upłynnienie zawartości, co ułatwi nam jej wydobycie.
Do ok. 5 litrowego naczynia wsypujemy 1 kg cukru (Uwaga: cukier zastąpić możemy glukozą cukrem piwowarskim lub słodem)
dolewamy 2 litry wrzącej wody i mieszamy aż do rozpuszczenia cukru, następnie dodajemy zawartość puszki i powtórnie dokładnie mieszamy.
Roztwór po wystudzeniu wlewamy do pojemnika fermentacyjnego lub balonu. Dodajemy 20 l letniej wody i całość dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy uprzednio uwodnione drożdże.
Po dodaniu drożdży wszystko dokładnie wymieszać i zamknąć otwór pojemnika rurką fermentacyjną.
Podczas rozlewania piwa do butelek należy do każdej butelki dodać odpowiednią ilość cukru, cukru piwowarskiego lub glukozy, żeby nagazować piwo.
ilość cukru/glukozy potrzebnej do nagazowania piwa:
350ml - 2,8g
500ml - 4g
750ml - 6g
Do odmierzenia potrzebnej ilości cukru lub glukozy możemy użyć specjalnej miarki dostępnej na innej naszej aukcji, lub małej łyżeczki do herbaty - 1 płaska łyżeczka to ok 5g cukru/glukozy.
Życzymy smacznego.
!!!NAPRAWDĘ WARTO !!! robiąc samemu piwo z Brewkitów mamy 0,5l piwa za ok 1zł nieporównywalnie wyższej jakości.