Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
ZESTAW DO PRZYGOTOWANIA PIWA DOMOWEGO
waga 3500g
W skład zestawu wchodzi:
1. GLUKOZA 1 KG
PO DOKONANIU ZAKUPU PROSZĘ O PODANIE WYBRANEGO PRZEZ PAŃSTWA RODZAJU PIWA .
1. Coopers India Pale
Piwo mocno nachmielone , stworzone przez Anglików w Indiach w 1832 roku z tęsknoty za
tradycyjnym, angielskim piwem typu ALE .
Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego.
Fermentację należy prowadzić w temperaturze 23-25°C.
Refermentować cukrem.
2. Coopers Irish Stout
Pełne wytrawne, ciemne piwo, o nucie kawowo – czekoladowej, delikatnym aromacie lukrecji
i wytrawnym wykończeniu. Charakteryzuje się trwałą, jasno – brązową pianą.
Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego.
Fermentację należy prowadzić w temperaturze 23-25°C.
Refermentować cukrem.
3. Coopers Pilsener Czeskie piwo o wyrazistym aromacie chmielu, lekko wytrawne, orzeźwiające o jasno – złotej barwie.
Doskonałe na upalne dni.
Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego.
Fermentację należy prowadzić w temperaturze 23-25°C.
Refermentować cukrem.
4.
Coopers Wheat - PszeniczneAustralijskie piwo pszeniczne, wzorowane na tradycyjnych niemieckich i belgijskich
recepturach. Wspaniałe, orzeźwiające i lekko cierpkie. Charakterystyczna jasna barwa, lekko
opalizująca.
Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego.
Fermentację należy prowadzić w temperaturze 23-25°C.
Refermentować cukrem.
Piwo domowe, to nic trudnego,wykonasz je w domu bez większego trudu. Nagazowanie otrzymujemy poprzez dodanie cukru przed zabutelkowaniem.
Trwałość takiego SAMODZIELNIE WYKONANEGO piwa, to ponad 2 lata.
Zaskocz swoich znajomych i siebie, Piwo jest znacznie lepsze od tych kupowanych ze sklepu, kosztuje cię 1zł/ 0,5l piwa, a smakuje jak piwa z górnej półki, te powyżej 3zł.
Najważniejsze jest jednak to, że wiesz co pijesz, w końcu będziesz miał okazję poznać smak prawdziwego piwa.
Produkt służący do przygotowania 23 l piwa.
!!! GRATIS do każdego Brewkit-a dodajemy 200g glukozy do nagazowania piwa GRATIS!!!
Zawsze długie terminy ważności.
Zawartość:
-1,7 kg hermetycznie zamkniętego słodu chmielonego, bez dodatku konserwantów-torebka drożdży piwowarskich (dołączona pod przykryciem).
Do przygotowania piwa będziemy jeszcze potrzebować jeden z poniższych składników:
1kg cukru lub1kg glukozy (dostępna na innej naszej aukcji)
lub
1kg cukru piwowarskiego (dostępny na innej naszej aukcji)lub
ekstrakt słodowy ciemny lub jasny (dostępny na innej naszej aukcji)
Dużo lepszy efekt otrzymamy dodając zamiast cukru jeden z powyższych składników.Maksymalne stężenie alkoholu, jakie możemy uzyskać w piwie to 5,2%. (Możemy uzyskać także lżejsze piwa stosując odpowiednio mniejsze dodatki cukru). Korzystając z załączonej tabeli można dobrać odpowiednią ilość cukru, jaką należy dodać do brzeczki, aby uzyskać żądaną moc piwa:ilość cukru moc piwa1000g 5,2%500g 4,6%450g 4%250g 3,4%
Szczegółowa instrukcja przygotowania piwa znajduje się na opakowaniu każdego Brewkit-a, w zależności od typu piwa sposób przygotowania nieznacznie może się różnić.
Kolejne etapy przygotowania piwa to:
Zamkniętą puszkę z ekstraktem wkładamy na 10 minut do naczynia z gorącą wodą, ma to na celu upłynnienie zawartości, co ułatwi nam jej wydobycie.Do ok. 5 litrowego naczynia wsypujemy 1 kg cukru (Uwaga: cukier zastąpić możemy glukozą cukrem piwowarskim lub słodem) dolewamy 2 litry wrzącej wody i mieszamy aż do rozpuszczenia cukru, następnie dodajemy zawartość puszki i powtórnie dokładnie mieszamy.Roztwór po wystudzeniu wlewamy do pojemnika fermentacyjnego lub balonu. Dodajemy 20 l letniej wody i całość dokładnie mieszamy.Następnie dodajemy uprzednio uwodnione drożdże. Po dodaniu drożdży wszystko dokładnie wymieszać i zamknąć otwór pojemnika rurką fermentacyjną.
Podczas rozlewania piwa do butelek należy do każdej butelki dodać odpowiednią ilość cukru, cukru piwowarskiego lub glukozy, żeby nagazować piwo.ilość cukru/glukozy potrzebnej do nagazowania piwa:350ml - 2,8g500ml - 4g750ml - 6gDo odmierzenia potrzebnej ilości cukru lub glukozy możemy użyć specjalnej miarki dostępnej na innej naszej aukcji, lub małej łyżeczki do herbaty - 1 płaska łyżeczka to ok 5g cukru/glukozy.
Życzymy smacznego.
!!!NAPRAWDĘ WARTO !!! robiąc samemu piwo z Brewkitów mamy 0,5l piwa za ok 1zł nieporównywalnie wyższej jakości.