UWAGA! Naczynia wykonane z owocu tykwy mają swoją specyfikę, czyli mogą miejscowo występować naturalne przebarwienia oraz mogą się odbarwiać. Calabazy Clasica 503 mogą również różnić się kształtem i barwą - do wysyłki wybierane są losowo! Naturalny, roślinny barwnik, który jest użyty do koloryzacji tykwy może lekko farbować ręce na początku użytkowania. Naczynie ozdobne.
Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w Ameryce Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go wodą o temeperaturze 75 st. C i tak zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie resztki owocu.
Bombilla AMIGO ... 2 szt.
BOMBILLA o długości ok. 17 cm
(rurka do picia yerba mate)
Argentyńska bombilla (rurka do picia yerba mate) stalowa i niklowana o długości ok. 17 cm. Ergonomicznie wygięta, z ozdobnymi przetłoczeniami i spłaszczonym ustniku. Posiada rozkręcane sitko ułatwiające czyszczenie. Rurka ozdobna.
Podstawka korkowa ... 2 szt
Podkładka korkowa pod tykwy i inne naczynia z logo sklepu YerbaMarket. Estetycznie wykonana z argentyńskim motywem graficznym. Zabezpieczy Twój obrus przed poplamieniem.
Czyścik do czyszczenia bombilli ... 2 szt
Czyścik, wycior, dzięki któremu wyczyścisz swoją bombillę od środka.
Ulotka o Yerba Mate
Ulotka firmowa sklepu YerbaMarket zawierająca podstawowe informacje na temat yerba mate: historię, sposób zaparzania oraz sposób przygotowania naczyń. Format A5, 4 strony.