PŁATNOŚCI |
|
Płatności realizowane są przez - payU, mBANK.
46 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 741233
| |
|
|
WYSYŁKA |
|
Wysyłke realizuje w ciągu 48h. Inaczej może być w przypadku uszkodzenia lub braku koloru w magazynie. Wtedy wysyłka może się opóżnić do 7dni roboczych. Koszt dostawy podany jest w każdej aukcji. Większe ilości wysyłam kurierem lub pocztexem. Koszt jest stały bez względu na ilość. Paczkomatami wysyłam pojedyńcze sztuki
|
|
|
|
REGULAMIN |
|
Wszystkie informacje podane są na stronie "O MNIE". Wyjaśnione są wszystkie podstawowe prawa i obowiązki sprzedającego i kupującego.
|
|
|
|
KONTAKT |
|
[zasłonięte]@przyborykuchenne.com
GG - 39[zasłonięte]910
Tel. PON - PIĄTEK godz 8-16 501[zasłonięte]461 SPRAWY PILNE
|
|
|
|
|
|
|
Największy wybór AGD w najlepszych cenach. Sprawdż moje aukcje!!!
Zestaw do fondue firmy KAISERHOFF,
7-elementów dla 4-osób
Fondue to kulinarny oldskul. Było hitem, kiedy mieliśmy dużo czasu na
rozmowy. Siedzenie nad wspólnym garnkiem, zanurzanie w nim widelców i
snucie wynurzeń - to styl życia, do którego chętnie wracamy jesienią.
Mnogość przepisów, daje nam nieograniczone wręcz mozliwości,
organizowania różnorodnych posiłków wraz z kimś bliskim we dwójkę jak i w
większej grupie z przyjaciółmi. Od tradycyjnego fondue serowego poprzez
mięsne, warzywne aż do owocowego z czekoladą.
Świetny pomysł na prezent
W skład zestawu wchodzi:
- naczynie do fondue z ceramiki
- 4 widelczyki
- stalowy stojak
- podstawa
Wymiary zestawu:
- Wysokość zestawu - 11cm
- śr. miski - 12cm
- wys. miski - 7cm
- śr. podstawy - 15cm
- waga - 680g
TROCHĘ HISTORII (żródło wikipedia):
Fondue (z fran. fondre – roztapiać się) – potrawa przygotowana z gorącego
sera i białego wina. Fondue pochodzi z kuchni szwajcarskiej, ale jest też
bardzo popularne we Francji i Holandii.
Potrawa dawniej rozpowszechniona była głównie wśród górali szwajcarskich
jako sposób na wykorzystanie suchego sera zimą. Niewielkim nakładem
praktycznie w każdych warunkach można było przyrządzić danie smaczne i
pożywne.
Jada się je zazwyczaj w większym gronie, bezpośrednio z garnka (zwanego
"caquelon"), zanurzając w masie nabite na widelec pieczywo lub warzywa.
Zależnie od regionu istnieją różne przepisy dotyczące przypraw i dodatków.
Podstawowymi składnikami są zawsze sery, zazwyczaj w dwóch gatunkach,
zwykle ementaler i gruyere, białe wytrawne wino i kieliszek kirszu.
Dodatek niewielkiej ilości mąki ziemniaczanej ułatwia zemulgowanie
serowo-winnej masy i zapobiega jej rozwarstwieniu (zwarzeniu). Typowymi
przyprawami do fondue jest pieprz biały, gałka muszkatołowa i niektóre
zioła.
Przyrządza się także fondue mięsne (fondue bourguignonne, w którym masa
serowa zastępowana jest gorącym olejem, a pieczywo na widelcach wołowiną)
oraz fondue czekoladowe. Wykształciła się również swoista etykieta jadania
fondue.
|
|
|
|
|
WSPÓŁPRACUJEMY |
|
|
|