ZESTAW 3 kaw klasy premium
500 gr Diemme Miscela Oro
500 gr Diemme Miscela BLU
500 gr Jolly Crema Espresso
PROSTO Z PALARNI
ważna do Grudzień 2015
Palenie - czerwiec 2014
Diemme Oro:
Oszalelismy na punkcie tej kawy, wspomnienie smaku powracało obsesyjnie, niezapomniany velvetowy slodkawy smak, wspaniała równowaga, delikatność , intensywne aromaty podprażonych orzechów laskowych i czekolady. Idealna harmonia, balans smaków, kremowa tekstura…… hm hedonistyczna…
UWAGA SILNIE UZALEŻNIA !
Mieszanka ORO stanowi mix 9 selekcjonowanych odmian arabik z najlepszych posiadłości Ameryki Środkowej i Południowej, poszczególne odmiany arabik , palone każda oddzielnie w małych rotacyjnych palarkach, aby idealnie dostosować sposób palenia do poszczególnych odmian ziaren. Po wypaleniu i schłodzeniu efektem finalnym jest Miscela Oro kawa bez kompromisów, uśmiech na twarzy każdego espresso-maniaka - bezcenny :)
Charakterystyka
· Moc : medium
· Bardzo dobra crema
· Łagodna velvetowa tekstura
· Średnia zawartość kofeiny
· Idealna do Espresso
· Idealna do Cappuccino , Machiato
Diemme słów kilka ……
Diemme założona w 1927 roku przez Romeo Dubbini , trzy generacje rodu wdrożały i były wierne mottu: „Jakość bez kompromisów”, co jest źródłem sukcesów firmy. Produkty trafiają w gust najbardziej wymagających klientów. Zyskują świetne opinie baristów i liczne grono zadowolonych klientów na całym świecie. (dociekliwi niech spojrzą na fora espresso maniaków).
* Zapraszamy do wspólpracy sklepy specjalistyczne , kawiarnie, restauracje *
Najbardziej znana i ceniona kawa Palarni Jolly, poświadczona przez INEI (Istituto Nazionale Espresso Italiano). Wybrana za najlepsza mieszankę klasycznego Espresso. Jolly Crema Espresso kusi i uwodzi szlachetnym intensywnym smakiem, lekko owocowym smakiem przechodzącym w słodkawo czekoladowe tonacje. Zawartość kofeiny na poziomie 1,5% pozwala wielokrotnie w ciągu dnia delektować filiżanką tej wspaniałej kawy!
Jolly Caffe
Jolly Caffè - 50 lat służby prawdziwemu Espresso - włoskiemu dziedzictwu narodowemu. Palarnia powstała w roku 1953 we Florencji, przez lata wierna filozofii jakości. Jolly Caffe drobiazgowo kontroluje każdy etap produkcji kawy, począwszy, od jakości kontraktowanego ziarna, warunki obróbki, proces palenia, chłodzenia i mieszania. Używana kawa pochodzi 12 uznanych regionów geograficznych uprawy kawy. Każdy gatunek jest oddzielnie wypalany, aby wydobyć najbardziej wartościowe cechy swojego gatunku, po wypaleniu następuje chłodzenie zimnym powietrzem, proces droższy i długotrwały, pozwala uzyskać zdecydowanie lepsze efekty niż chłodzenie wodne.
Jolly Caffe była pierwszą palarnią, która uzyskała oficjalny certyfikat Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè (Coffee Tasters International Institute).
masz pytania zadzwoń:
501-[zasłonięte] 1234
W Warszawie możliwość uzgodnienia dostawy...