POZBAWIONY SMAKU I ZAPACHU:
OLEJ KOKOSOWY BEZZAPACHOWY
ZESTAW PROMOCYJNY
900 ml x 3 = 2700 ml
OLEJ KOKOSOWY BEZZAPACHOWY:
Olej kokosowy pozyskiwany jest z wysuszonego miąższu orzecha kokosowego.
W temperaturze do 25 stopni C, przybiera postać stałą o białym kolorze, stąd nazywany jest czasem masłem kokosowym.
W ciepłym otoczeniu, olej staje się płynny, przeźroczysty lub delikatnie żółty.
W jego skład wchodzą głównie nasycone kwasy tłuszczowe, których zawartość wynosi blisko 90% oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (jednonienasycone – około 6,5%, wielonienasycone – około 1,5%), a także witaminy (E, B, C), minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz aminokwasy.
ZASTOSOWANIE:
Olej kokosowy bezzapachowy, idealny zamiennik oleju słonecznikowego czy oliwy z oliwek.
Ze względu na brak zapachu oraz smaku kokosa, jest on dużo bardziej uniwersalny od oleju zimnotłoczonego.
Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się i nie jełczeje.
Ma również inną wyróżniającą zaletę , a mianowicie nie utlenia się.
Po otwarciu opakowania może być przechowywany nawet przez rok.
Ze względu na swoją stałą postać, olej kokosowy nadaje się także do smarowania pieczywa lub krakersów, może również z powodzeniem zastąpić masło lub margarynę w pieczeniu.
Można zrobić "wegetariański" smalczyk.
Nadaje się do deserów, sałatek, sosów i chleba, dobrze smakuje z owocami morza.
Połowa zawartości oleju kokosowego to kwas laurynowy,
który ma silne właściwości
antywirusowe,
antybakteryjne,
antypierwotniakowe, dzięki czemu wzmacnia naszą odporność.
Jest on naturalnie obecny w mleku matki, który od pierwszych dni buduje odporność dziecka.
Działa jak naturalny antybiotyk,
niszczy wirus opryszczki i infekcje nie niszcząc przy tym naturalne flory bakteryjnej.
Wspomaga gojenie się niewielkich ran, hamuje pojawianie się plam na skórze, działa łagodząco przy chorobach skóry (egzemy), nawilża i wygładza skórę, a co najważniejsze spowalnia procesy starzenia się skóry i opóźnia powstawanie zmarszczek.
Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa kwasów tłuszczowych:
Laurin, Capron,Caprin, Capryl, Myristin, Palmitin, Stearin, Linol.
Olej kokosowy zawiera około 50% kwasu laurynowego (Laurin),
który w podobnych proporcjach znajduje się w mleku matki
- chroni przed infekcjami oraz wzmacnia system odpornościowy.
Olej kokosowy pobudza przemianę materii, dzięki czemu ułatwia ubytek masy ciała przy nadwadze.
Jest to jedyny tłuszcz, który nie przyczynia się do budowy tkanki tłuszczowej,
a jednocześnie szybko dostarcza niezbędnej energii.
Pobudza przemianę materii i wspomaga odchudzanie.
Wpływa pozytywnie na trawienie, nie obciążając przy tym wątroby, trzustki ani woreczka żółciowego.
Regularne spożywanie tłuszczu kokosowego normalizuje poziom dobrego i złego cholesterolu.
Pomaga w redukcji cukrzycy i otyłości.
Olej kokosowy to najlepszy tłuszcz, który może być spożywany przez osoby chore na cukrzyce.
Reguluje rozkład węglowodanów w glukozę, co pomaga utrzymać poziom cukru we krwi w bezpiecznym zakresie.
Stosując go nie obciążamy organizmu jak inne tłuszcze.
Zastąpienie zwykłych tłuszczy olejem kokosowym powoduje, że trzustka pracuje z mniejszym wysiłkiem i tym samym wydajniej.
Właściwości oleju kokosowego, są nieocenione również w przemyśle kosmetycznym.
Posiada właściwości nawilżające, dzięki czemu może być stosowany na skórę całego ciała, a także jako maseczka lub serum na włosy.
Olej kokosowy znajduje również zastosowanie jako krem, balsam, maseczka.
Z powodzeniem możemy stosować go bezpośrednio na skórę i włosy, efekt to elastyczna skóra i błyszczące zdrowe włosy.
Stosowany systematycznie spowalnia proces starzenia się skóry.
Jako jedyny olej, chroni włosy przed utratą protein.
Dzięki swoim niepowtarzalnym właściwością, jest w stanie wniknąć w strukturę włosa i dokładnie go nawilżyć, dzięki czemu włosy stają się miękkie, lśniące i co najważniejsze mocne.
Regularnie stosowany na skórę głowy, wzmacnia cebulki i zapobiega wypadaniu włosów.
Zwiększa ukrwienie skóry i skutecznie pomaga w walce z łupieżem.
Można stosować go, jako maseczkę na całą długość włosów (a także skórę) przed ich myciem lub nałożyć na same końcówki, aby zapobiec ich rozdwajaniu.
WYPRODUKOWANY PRZEZ: EKOGRAM ZIELONKI
EKOGRAM ZIELONKI to mała rodzinna firma wywodząca się z podkrakowskich Zielonek.
Głównym profilem naszej działalności jest import suszonych owoców, orzechów i produktów zbożowych. W 2013 roku uzyskaliśmy certyfikat na przetwórstwo produktów ekologicznych.
Aktualnie oferujemy produkty w 2 klasach – ekologicznej oraz konwencjonalnej.
Pozwala to naszym klientom poczuć różnice na własnej skórze.
Nie musimy nic zachwalać, przekonywać…
Różnice widać gołym okiem, a smak mówi sam za siebie.
W 2014 roku planujemy nawiązać współpracę z polskimi gospodarstwami ekologicznymi, aby jak najwięcej produktów pochodziło z polskich upraw.
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA: 05.2016
Więcej zdjęć produktu: