ZeoNatur-C®
Składa sie z 5 rodzajów owoców, koncentrat miąższu owocowego, bogatego w witaminy C.
Suplement diety o właściwościach przeciwutleniających
Wyprodukowany unikalną technologią, z zachowaniem maksymalnych naturalnych składników koncentrat, który dzięki starannej obróbce posiada wysoką zawartość flawonoidów i polifenolów- roślinnych przeciwutleniaczy.
ZeoNatur-C zawiera również: witaminy - C, flawonoidy, antocyjany, sole mineralne, wapń, żelazo, magnez i potas.
Wpływ antyoksydantów w organizmie przyczyniają się do zahamowania szkodliwych procesów utleniania.
Zalety ZeoNatur-C®:
• Jest wyprodukowany wyłącznie z surowców kontrolowanych na Węgrzech
• Mozemy śledzić drogę powstania tego produktu „od krzewu aż do butelki”
• Wybraliśmy owoce o wysokej zawartości antyoksydantów
• Nie zawiera sztucznych barwników i środków konserwujących
• Wzbogacony naturalną witaminą C - (sok z cytryny)
• Produkt ma przyjemny smak
Owoce w ZeoNatur-C®:
Produkt jest wytwarzany z koncentatu 5 rodzajów owoców o wysokiej zawartości przeciwutleniaczy, powstał z pierwszej klasy owoców: z czarnego bzu, ze śliwki, z jeżyny, z maliny i z ciemnych winogron.
Zalecane dawkowanie: codziennie zalecana ilość dwie łyżeczki (10 ml), ale nie więcej niż cztery łyżeczek (20 ml).
Trwałość: Produkt można przechowywać przez rok od daty produkcji.
Po otwarciu można trzymać w lodówce przez jeden miesiąc.
Średnia wartość odżywcza:
Dzienna dawka: 2 łyżeczki (10 ml)
Zawartości energii: 42.26kJ /10,1 kcal
Białko: 0,125g
Węglowodan: 2,51g
Tłuszcz: 0,01g
C-vitamin: 91,35mg
*RDA 152%
Całkowita zawartość polifenoli: 86,8 mg
z tego
Antocyjany: 2,08 mg
Flawonoidy: 3,14 mg
% RDA zalecanego dziennego spożycia dla osób dorosłych
Skład: miąższ czarnego bzu, fruktoza, miąższ śliwki, miąższ jeżyny, miąższ maliny, miąższ z ciemnych winogron, witamina C (L - kwas askorbinowy), koncentrat soku cytrynowego, żelatyna naturalna (pektyny cytrusowe).
Premiks substancja naturalna: tlenek potasu (potas): 21,61 mg/1kg, tlenek wapnia (wapń): 9,14 mg/1kg, tlenek żelaza(III) (żelazo): 5,98 mg/1kg, tlenek magnezu (magnez): 2,23 mg/1kg, tlenek żelaza(II) (żelazo): 0,27 mg/1kg.
Zawartość miąższu owoców: 76%
OÉTI Nr. Rejest.: 3967/2008