ZeoFlavin-C®
Składa sie z 10 rodzajów owoców, koncentratu miąższu owocowego, bogatego w witaminę C.
Suplement diety o właściwościach przeciwutleniających
Wyprodukowany unikalną technologią, z zachowaniem maksymalnych naturalnych składników koncentrat, który dzięki starannej obróbce posiada wysoką zawartość flawonoidów i polifenolów- roślinnych przeciwutleniaczy.
ZeoNatur-C zawiera również: C - witaminy , flavonoidy , antocyjany, sole mineralne, wapń, żelazo, magnez i potas.
Wpływ antyoksydantów w organizmie - przyczyniają się do zahamowania szkodliwych procesów utleniania.
Zalety ZeoFlavin-C®:
• Jest wyprodukowany wyłącznie z surowców kontolowanych na Węgrzech
• Możemy śledzić drogę powstanie tego produktu „od krzewu aż do butelki”
• Wybraliśmy owoce o wysokej zawartości antyoksydantów
• Nie zawiera sztucznych barwników i środków konserwujących
• Wzbogacony naturalną witaminą C - (sok z cytryny)
• Produkt ma przyjemny smak
Owoce w ZeoFlavin-C®:
Produkt jest wytwarzany z koncentatu owoców 10 rodzajów o wysokiej zawartości przeciwutleniaczy i powstał pierwszej klasy owoców: z czarnego bzu, z czarnego porzeczki , z jeżyny, z owocu dzikiej róży, z wiśni, z czerwonych porzeczek, z maliny, z czerwonego winogrona, ze śliwki i z rokitnika.
Zalecane dawkowanie: codzienna zalecana ilość- dwie łyżeczki (10 ml), ale nie więcej niż pięc łyżeczek (25 ml).
Trwałość: Produkt można przechowywać przez rok od daty produkcji.
Po otwarciu można trzymać w lodówce przez jeden miesiąc.
Średnia wartość odżywcza
Dzienna dawka:
2 łyżeczki (10 ml)
Zawartości energii: 56.22 kJ / 13.44 kcal
Białko: 0.1992 g
Wedlowodan: 3.016 g
Tłuszcz: 0.008 g
Vitamin C: 67.28 mg
*RDA 112%
Całkowita zawartość
polifenoli: 93.56 mg
z tego
Anticianon: 6.38 mg
Flawonoidy: 1.96 mg
Skład
miąższ czarnego bzu, fruktoza, miąższ wisnia, miąższ jeżyny, miąższ czarna porzeczka, miąższ winogron, witamina C (L - kwas askorbinowy), koncentrat soku cytrynowego, niskotłuszczowe kakao w proszku, żelatyna naturalna (pektyny cytrusowe), zmielony cynamon i minerały: węglan wapnia, żelaza - (II) - chlorek magnezu - węglan potasu – chlorek
Zawartość miąższu owoców: 73%
OÉTI Nr. Rejest.: 6250/2009