TŁOCZONY NA ZIMNO,
NIEOCZYSZCZONY, NAJZDROWSZY
NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI:
OLEJ SŁONECZNIKOWY
w butelce 500 ml
WYPRODUKOWANY W POLSCE PRZEZ: Ol'Vita Krzysztof Dziaduch
Firma Ol'Vita powstała w 2004 roku i jest firmą rodzinną. Jej działalność jest kontynuacją i wykorzystaniem 10-letniego doświadczenia w branży olejarskiej, z którą związani jesteśmy od 1994 roku. Znajomość dynamicznie rozwijającej się gałęzi przemysłu w Polsce, jakim jest przetwórstwo nasion oleistych, zaoowocowało w 2004 roku przyjęciem przez Nas przedstawicielstwa handlowego w Polsce czeskiej firmy FARMET a.s Ceska Skalice, oferującej prasy do tłoczenia oleju.
OLEJ SŁONECZNIKOWY TŁOCZONY NA ZIMNO NIEOCZYSZCZONY:
Olej ten pozyskuje się z pestek słonecznika w wyniku tłoczenia na zimno.
Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych i witaminy E (50 mg/100g produktu).
Olej ten można podgrzewać nie więcej niż do 100° C.
Najlepiej jeśli spożywany jest na zimno jako dodatek do sałatek, surówek, zup i sosów.
Oddziaływanie zdrowotne: zawarte w oleju NNKT oraz witamina E wspomagają układ odpornościowy.
Przedłuża żywotność plemników, obniża poziom cholesterolu.
Zażywany przez tydzień likwiduje nocne skurcze łydek, neutralizuje wolne rodniki, które czynią spustoszenie w skórze (traci ona elastyczność, sprężystość i wilgoć)
ZASTOSOWANIE:
Na zimno do sałatek, surówek i sosów, do bezpośredniego spożycia.
PRZECHOWYWANIE:
Olej należy przechowywać w temp. +2 - +20°C, a po otwarciu butelki w lodówce.
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA: 23.01.2015
*wpisana data dotyczy produktów dostępnych w magazynie na dzień utworzenia aukcji,
dlatego w zależności od daty zakupu - oferowane będą oleje w/w datą lub z późniejszej produkcji,
czyli również z późniejszymi terminami trwałości.
PRZECIĘTNA ZAWARTOŚĆ KWASÓW TŁUSZCZOWYCH:
Wartość energetyczna w 100g produktu: 900kcal (3700kJ)
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Białko 0g
Węglowodany 0g
Tłuszcz 100g, w tym:
- kwasy nasycone 8-12g
- kwasy jednonienasycone 20-30g
- kwasy wielonienasycone 45-70g
- cholesterol 0g
Więcej zdjęć produktu: