Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ZDROWY OLEJ KOKOSOWY 900ml NAJLEPSZY DO SMAŻENIA

22-02-2015, 0:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 24.01 zł     
Użytkownik ekoNatura24_pl
numer aukcji: 5020714135
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 28   
Koniec: 21-02-2015 23:55:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

POZBAWIONY SMAKU I ZAPACHU:

 

OLEJ KOKOSOWY

BEZZAPACHOWY 

 

w słoiku 900 ml / 800g

 

 

 

WYPRODUKOWANY PRZEZ: EKOGRAM ZIELONKI


EKOGRAM ZIELONKI to mała rodzinna firma wywodząca się z podkrakowskich Zielonek. Głównym profilem naszej działalności jest import suszonych owoców, orzechów i produktów zbożowych. W 2013 roku uzyskaliśmy certyfikat na przetwórstwo produktów ekologicznych. Aktualnie oferujemy produkty w 2 klasach – ekologicznej oraz konwencjonalnej. Pozwala to naszym klientom poczuć różnice na własnej skórze. Nie musimy nic zachwalać, przekonywać… Różnice widać gołym okiem, a smak mówi sam za siebie. W 2014 roku planujemy nawiązać współpracę z polskimi gospodarstwami ekologicznymi, aby jak najwięcej produktów pochodziło z polskich upraw.

 

 

OLEJ KOKOSOWY BEZZAPACHOWY:


Olej kokosowy pozyskiwany jest z wysuszonego miąższu orzecha kokosowego. W temperaturze do 25 stopni C, przybiera postać stałą o białym kolorze, stąd nazywany jest czasem masłem kokosowym. W ciepłym otoczeniu, olej staje się płynny, przeźroczysty lub delikatnie żółty. W jego skład wchodzą głównie nasycone kwasy tłuszczowe, których zawartość wynosi blisko 90% oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (jednonienasycone – około 6,5%, wielonienasycone – około 1,5%), a także witaminy (E, B, C), minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz aminokwasy.

 

 

ZASTOSOWANIE:

 

Olej kokosowy bezzapachowy, najlepiej sprawdza się od smażenia (idealny zamiennik oleju słonecznikowego czy oliwy z oliwek). Ze względu na brak zapachu oraz smaku kokosa, jest on dużo bardziej uniwersalny od oleju zimnotłoczonego, który swój aromat przenosi na przyrządzane przez nas potrawy. Ponadto, wysoka temperatura przy smażeniu zabija niepowtarzalne wartości oleju zimnotłoczonego, czyniąc go równie wartościowym jak bezzapachowy. Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się i nie jełczeje. Ze względu na swoją stałą postać, olej kokosowy nadaje się także do smarowania pieczywa lub krakersów, może również z powodzeniem zastąpić masło lub margarynę w pieczeniu.

Właściwości oleju kokosowego, są nieocenione przede wszystkim w przemyśle kosmetycznym. Olej kokosowy posiada właściwości nawilżające, dzięki czemu może być stosowany na skórę całego ciała, a także jako maseczka lub serum na włosy. Wspomaga gojenie się niewielkich ran, hamuje pojawianie się plam na skórze, działa łagodząco przy chorobach skóry (egzemy), nawilża i wygładza skórę, a co najważniejsze spowalnia procesy starzenia się skóry i opóźnia powstawanie zmarszczek. Jako jedyny olej, chroni włosy przed utratą protein. Dzięki swoim niepowtarzalnym właściwością, jest w stanie wniknąć w strukturę włosa i dokładnie go nawilżyć, dzięki czemu włosy stają się miękkie, lśniące i co najważniejsze mocne. Regularnie stosowany na skórę głowy, wzmacnia cebulki i zapobiega wypadaniu włosów. Zwiększa ukrwienie skóry i skutecznie pomaga w walce z łupieżem. Można stosować go, jako maseczkę na całą długość włosów (a także skórę) przed ich myciem lub nałożyć na same końcówki, aby zapobiec ich rozdwajaniu. Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa kwasów tłuszczowych: Laurin, Capron,Caprin, Capryl, Myristin, Palmitin, Stearin, Linol. Olej kokosowy zawiera około 50% kwasu laurynowego (Laurin), który w podobnych proporcjach znajduje się w mleku matki - chroni przed infekcjami oraz wzmacnia system odpornościowy. Stanowi łatwo przyswajalne źródło energii. Zapobiega odkładaniu się tłuszczu, pobudza przemianę materii i wspomaga odchudzanie. Wpływa pozytywnie na trawienie, nie obciążając przy tym wątroby, trzustki ani woreczka żółciowego.

 

 

TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA:  05.2016

 

 

 

Więcej zdjęć produktu: