Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Zdrowy maluch + Zdrowe dzieci + 100 najlepszych

26-02-2015, 9:51
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 76 zł     
Użytkownik PIM_pl
numer aukcji: 5033123881
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 1   
Koniec: 26-02-2015 09:15:23

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2013
Kondycja: bez śladów używania
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Księgarnia PIM, Tychy, ul. Jana Pawła II 20

tel.  501 [zasłonięte] 370

Księgarnia stacjonarna:
519 [zasłonięte] 288

504 [zasłonięte] 187

p[zasłonięte]@tlen.pl

 
 

Można łączyć zamówienie z zakupami dokonanymi na koncie: piotr26047 

Książki wysyłamy listem poleconym lub paczką w ciągu 1-3 dni roboczych po otrzymaniu wpłaty na
konto.

Na prośbę kupującego wystawiamy fakturę VAT.

W tytule przelewu proszę podać Nick z Allegro lub numer aukcji.


Odbiór osobisty:

Księgarnia PIM, Tychy

ul. Jana Pawła II 20

pon-pt 10-19; sob 10-16.

tel. 519 [zasłonięte] 288

Przy odbiorze osobistym proszę o kontakt z księgarnią w godzinach pracy księgarni.

 
 

Wpłata na konto

Pobranie:  w przypadku przesyłki pobraniowej prosimy o mailową dyspozycję do wysyłki za pobraniem. 

 
 

Bez względu na ilość zakupionych książek koszt przesyłki doliczamy tylko raz i wynosi on maksymalnie 10 zł.

Priorytet - dopłata 1,50 zł

 
 

Zdrowy maluch
Poradnik żywieniowy dla rodziców
Sikoń Magdalena, Skowron Monika
 Wydawnictwo: Galaktyka

ISBN: [zasłonięte]978-8379-277-5
 Format: 17.0x24.0cm
 Liczba stron: 184
 Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
 Wydanie: 1, 2013 r.

 Co przygotować swojemu dziecku? Czy można już bezpiecznie podawać surowe owoce i warzywa? Na te i inne pytania odpowiada książka Zdrowy maluch, która powstała z połączenia pasji do gotowania z wiedzą o żywieniu dzieci. Autorki wskazują kiedy do jadłospisu można włączyć poszczególne produkty i jak właściwie zbilansować tygodniową dietę, by rozwijający się organizm mógł wykorzystywać niezwykłe bogactwo natury.

To książka, która pomoże wszystkim rodzicom odpowiednio skomponować dziecięcy jadłospis oparty na roślinach i nabiale oraz przygotowywać smaczne i zdrowe posiłki.

Autorkami książki są Magdalena Sikoń, wegetarianka od 10 lat i redaktor naczelna portalu „VegeMaluch.pl”, oraz Hanna Stolińska – dietetyk z Instytutu Żywności i Żywienia. Nad powstawaniem Zdrowego malucha czuwał także prof. Janusz Książyk – kierownik Kliniki Pediatrii i Żywienia Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie.

 

Zdrowe dzieciaki
Jak odżywiać dzieci, by były odporne na choroby
Fuhrman Joel
 Wydawnictwo: Varsovia ISBN: 978-83-[zasłonięte]-6306-1
 Tłumaczenie: Goreń Michał
 Format: 15.0x23.0cm
 Liczba stron: 272
 Oprawa: Miękka
 Wydanie: 2013 r.

 W książce Zdrowe dzieciaki dr Joel Fuhrman pomaga rodzicom zrozumieć, jak poprzez zmianę nawyków żywieniowych mogą pomóc swym dzieciom odzyskać zdrowie, a potem utrzymać je w znakomitej kondycji. Jego unikalny program wysokoodżywczej lecz niskokalorycznej diety powoduje kolosalne zwiększenie odporności zdrowotnej dziecka, eliminując tak częste u dzieci dolegliwości typu astma, choroby uszu czy uczulenia. Dr Fuhrman uczy, jak karmić maluchy, by były zdrowe i cieszyły się pełnią możliwości intelektualnych i fizycznych, oraz tłumaczy, w jaki sposób różne produkty żywnościowe wpływają na inteligencję dziecka i jego wyniki w szkole. Co więcej, autor wyjaśnia, że szalejąca obecnie epidemia zachorowań na nowotwory i inne choroby cywilizacyjne jest ściśle związana ze złymi nawykami żywieniowymi, do których byliśmy przyzwyczajani od najmłodszych lat. Tymczasem właściwe odżywianie w dzieciństwie skutecznie wpływa na witalną zdolność naszych organizmów do naturalnego pokonywania komórek rakowych i odbudowy prawidłowych funkcji narządów wewnętrznych.
 W oparciu o zalecenia dr. Fuhrmana tysiące dzieci w wielu krajach zostały wyciągnięte z problemów cukrzycowych, chorób autoimmunologicznych, nowotworów i uchronione przed rozwijającymi się po cichu chorobami wieńcowymi. Wystarczyło, by rodzice zrozumieli, czym jest całkowita wartość odżywcza pokarmu (określana punktacją wg skali ANDI) i za pomocą odpowiednio skomponowanych jadłospisów chronili swe pociechy przed narastającymi we współczesnym świecie problemami zdrowotnymi. Wszystko, co dr Fuhrman podaje w swej książce, jest znakomicie i wszechstronnie udokumentowane twardymi dowodami naukowymi. Książka jest uzupełniona kompletnymi jadłospisami i ponad pięćdziesięcioma przepisami na smakowite potrawy.
 Na co dzień dr Fuhrman współpracuje z czołowymi amerykańskimi uniwersytetami medycznymi, których laboratoria na jego zlecenie prowadzą analityczne badania całych grup pokarmowych, dając tym samym solidne naukowe podstawy do zestawu tablic żywnościowych dla stworzonej przez dr. Fuhrmana skali ANDI.

 

 100 najlepszych przepisów na dania dla niemowląt
 Łatwe przeciery i pierwsze pokarmy stałe dla dzieci w 6-12 miesiącu życia
Bailey Christine
 Wydawnictwo: G+J Gruner+Jahr Polska

 ISBN:[zasłonięte]978-8378-173-9
 Format: 14.0x17.0cm
 Liczba stron: 144
 Oprawa: Miękka
 Wydanie: 2011 r.

 100 pysznych dań, które twoje dziecko z pewnością pokocha!
Porady ekspertki żywieniowej, które pomogą zapewnić dziecku jak najlepszy start w życie.
Przepisy na szybkie i łatwe do zrobienia pokarmy - idealne dla zajętych rodziców.
Tabele pokarmów do wprowadzania na kolejnych etapach rozwoju dziecka oraz zestaw składników odżywczych.

Christine Bailey opracowała 100 wspaniałych i łatwych do zrobienia przepisów. Dodatkowo umieściła w książce tabele pokarmów do wprowadzania na kolejnych etapach rozwoju dziecka. Przy każdym przepisie znajdziesz zestaw składników odżywczych i symbole graficzne, a także rady dotyczące przygotowania i przechowywania pokarmów. Znajdziesz tu świetne przepisy na pyszne potrawy od prostego fenkułu z jabłkiem w pierwszym etapie, przez łatwego duszonego kurczaka, wieprzowinę smażoną z sezamem lub morelowe mascarpone dla dziecka 7-9-miesięcznego, po chowder z łososiem, risotto z cukinią, groszkiem i miętą lub krem waniliowy z truskawkami w 9-12 miesiącu życia. Twoje dziecko je pokocha, a i tobie będzie lecieć ślinka!

Christine Bailey jest specjalistką żywienia i konsultantem zdrowotnym, szefem kuchni i nauczycielką gotowania. Jest autorką The Top 100 Low-Salt Recipes i The Top 100 Recipes for Brainy Kids, doradza władzom lokalnym, szkołom oraz organizacjom opiekującym się dziećmi w zakresie ich żywienia. Uczestniczy również w pracach nad różnymi publikacjami i witrynami internetowymi w Wielkiej Brytanii, w tym Natural Health & Beauty, Natural Lifestyle oraz World Cancer Research Fund UK.

okładka