Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Zdrowy maluch + 100 najlepszych przepisów

26-02-2015, 9:31
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 52 zł     
Użytkownik PIM_pl
numer aukcji: 5033123868
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 1   
Koniec: 26-02-2015 09:15:23

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2013
Kondycja: bez śladów używania
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Księgarnia PIM, Tychy, ul. Jana Pawła II 20

tel.  501 [zasłonięte] 370

Księgarnia stacjonarna:
519 [zasłonięte] 288

504 [zasłonięte] 187

p[zasłonięte]@tlen.pl

 
 

Można łączyć zamówienie z zakupami dokonanymi na koncie: piotr26047 

Książki wysyłamy listem poleconym lub paczką w ciągu 1-3 dni roboczych po otrzymaniu wpłaty na
konto.

Na prośbę kupującego wystawiamy fakturę VAT.

W tytule przelewu proszę podać Nick z Allegro lub numer aukcji.


Odbiór osobisty:

Księgarnia PIM, Tychy

ul. Jana Pawła II 20

pon-pt 10-19; sob 10-16.

tel. 519 [zasłonięte] 288

Przy odbiorze osobistym proszę o kontakt z księgarnią w godzinach pracy księgarni.

 
 

Wpłata na konto

Pobranie:  w przypadku przesyłki pobraniowej prosimy o mailową dyspozycję do wysyłki za pobraniem. 

 
 

Bez względu na ilość zakupionych książek koszt przesyłki doliczamy tylko raz i wynosi on maksymalnie 10 zł.

Priorytet - dopłata 1,50 zł

 
 

Zdrowy maluch
Poradnik żywieniowy dla rodziców
Sikoń Magdalena, Skowron Monika
 Wydawnictwo: Galaktyka

ISBN: [zasłonięte]978-8379-277-5
 Format: 17.0x24.0cm
 Liczba stron: 184
 Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
 Wydanie: 1, 2013 r.

 Co przygotować swojemu dziecku? Czy można już bezpiecznie podawać surowe owoce i warzywa? Na te i inne pytania odpowiada książka Zdrowy maluch, która powstała z połączenia pasji do gotowania z wiedzą o żywieniu dzieci. Autorki wskazują kiedy do jadłospisu można włączyć poszczególne produkty i jak właściwie zbilansować tygodniową dietę, by rozwijający się organizm mógł wykorzystywać niezwykłe bogactwo natury.

To książka, która pomoże wszystkim rodzicom odpowiednio skomponować dziecięcy jadłospis oparty na roślinach i nabiale oraz przygotowywać smaczne i zdrowe posiłki.

Autorkami książki są Magdalena Sikoń, wegetarianka od 10 lat i redaktor naczelna portalu „VegeMaluch.pl”, oraz Hanna Stolińska – dietetyk z Instytutu Żywności i Żywienia. Nad powstawaniem Zdrowego malucha czuwał także prof. Janusz Książyk – kierownik Kliniki Pediatrii i Żywienia Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie.

 

 100 najlepszych przepisów na dania dla niemowląt
 Łatwe przeciery i pierwsze pokarmy stałe dla dzieci w 6-12 miesiącu życia
Bailey Christine
 Wydawnictwo: G+J Gruner+Jahr Polska

 ISBN:[zasłonięte]978-8378-173-9
 Format: 14.0x17.0cm
 Liczba stron: 144
 Oprawa: Miękka
 Wydanie: 2011 r.

 100 pysznych dań, które twoje dziecko z pewnością pokocha!
Porady ekspertki żywieniowej, które pomogą zapewnić dziecku jak najlepszy start w życie.
Przepisy na szybkie i łatwe do zrobienia pokarmy - idealne dla zajętych rodziców.
Tabele pokarmów do wprowadzania na kolejnych etapach rozwoju dziecka oraz zestaw składników odżywczych.

Christine Bailey opracowała 100 wspaniałych i łatwych do zrobienia przepisów. Dodatkowo umieściła w książce tabele pokarmów do wprowadzania na kolejnych etapach rozwoju dziecka. Przy każdym przepisie znajdziesz zestaw składników odżywczych i symbole graficzne, a także rady dotyczące przygotowania i przechowywania pokarmów. Znajdziesz tu świetne przepisy na pyszne potrawy od prostego fenkułu z jabłkiem w pierwszym etapie, przez łatwego duszonego kurczaka, wieprzowinę smażoną z sezamem lub morelowe mascarpone dla dziecka 7-9-miesięcznego, po chowder z łososiem, risotto z cukinią, groszkiem i miętą lub krem waniliowy z truskawkami w 9-12 miesiącu życia. Twoje dziecko je pokocha, a i tobie będzie lecieć ślinka!

Christine Bailey jest specjalistką żywienia i konsultantem zdrowotnym, szefem kuchni i nauczycielką gotowania. Jest autorką The Top 100 Low-Salt Recipes i The Top 100 Recipes for Brainy Kids, doradza władzom lokalnym, szkołom oraz organizacjom opiekującym się dziećmi w zakresie ich żywienia. Uczestniczy również w pracach nad różnymi publikacjami i witrynami internetowymi w Wielkiej Brytanii, w tym Natural Health & Beauty, Natural Lifestyle oraz World Cancer Research Fund UK.

okładka