Proponuję Państwu litewską naturalną, nie zawierającą konserwantów, mieszankę składników do produkcji kwasu chlebowego. W opakowaniu jest jeden woreczek mieszanki. Z jednego woreczka otrzymamy (według przepisu) 10 litrów kwasu chlebowego. W rzeczywistości można uzyskać około12 litrów smacznego i zdrowego kwasu. Termin przydatności do spożycia : maj 2012 r. masa netto - 200 g.
skład mieszanki: kawałki suszonego chleba, słód żytni, drożdże
0 chemii
0 barwników
0 konserwantów
0 „E”
100 % NATURALNY
Kwas chlebowy wytwarza się w procesie fermentacji pełnoziarnistego chleba, po zmieszaniu go z wodą. Ma naturalny słodko-kwaśny zapach i smak przypieczonego chleba.
Picie kwasu chlebowego to samo zdrowie:
1. Kwas chlebowy doskonale gasi pragnienie, wpływa na poprawę samopoczucia oraz stabilizację układu immunologicznego,
2. reguluje system trawienny,
3. zawiera witaminy grupy B działające stymulująco na wzrost i rozwój organizmu oraz witaminę C, która ma działanie uodparniające. Wzmacnia układ odpornościowy. Osoby pijące regularnie kwas chlebowy 3 razy rzadziej zapadają na grypę,
4. składniki mineralne i witaminy kwasu mlekowego skutecznie wspomagają leczenie dolegliwości, takich chorób jak: astma, osteoporoza, stwardnienie tętnic, schorzenia jelit, cukrzyca, choroba Parkinsona, hemoroidy, prostata, nowotwory, grzybica, klimakterium, stwardnienie rozsiane, zapalenie stawów, bóle mięśni, czy migrena .
5. Polecany osobom uprawiającym sporty i pracującym fizycznie.
Sposób przygotowania:
1. 2-4 szklanki cukru (według własnego smaku) lub odpowiednią ilość miodu, rozpuścić (dobrze wymieszać) w naczyniu z 10 litrami ciepłej (25-30 stopni C), przegotowanej wody.
2. Zawartość torebki wsypać do naczynia a następnie przykryć np. serwetką.
3. Naczynie z kwasem pozostawić na 24 h w ciepłym miejscu (20-25 stopni C).
4. Kwas przecedzić.
5. Rozlać do butelek lub wybranego naczynia.
6. Pić schłodzony, przechowywać zamknięty w zimnym miejscu (2-7 stopni C).
7. Smak kwasu można wzbogacić dodając np. suszone owoce, rodzynki, miętę, kminek.
Opakowanie z kwasem przechowywać w suchym miejscu.
Koszty przesyłki:
Przesyłka listowa polecona
Paczka pocztowa
Szt.
ekonomiczna
priorytetowa
1
5 zł
6 zł
9,5 zł
11 zł
2
5,5 zł
6,5 zł
3
7,5 zł
9 zł
4
5
13 zł
6
7
8
Dostawa
Kwas chlebowy wysyłam od poniedziałku do piątku najpóźniej 48 h po zaksięgowaniu wpłaty na koncie.
1 kwas pakuję w kopertę bąbelkową, 2 kwasy i więcej – w gruby kartonik – przypadkowe uszkodzenie paczki jest raczej niemożliwe.
RÓŻNICA W CENIE NIEWIELKA A W DZIAŁANIU NA NASZ ORGANIZM - OGROMNA
PROMOCJE
PROMOCJA 1 – KUP W SUMIE 8 DOWOLNYCH MOICH KWASÓW A 1 KWAS (9-TY) OTRZYMASZ GRATIS.
PROMOCJA 2 – KUP WANILIĘ ZA KWOTĘ 50 ZŁ LUB WIĘKSZĄ A 1 KWAS WYBRANY PRZEZE MNIE OTRZYMASZ GRATIS
PROMOCJA 3 - KUP MOJE PRZYPRAWY ZA KWOTĘ 70 ZŁ LUB WIĘKSZĄ A 1 KWAS WYBRANY PRZEZE MNIE OTRZYMASZ GRATIS
PROMOCJE MOŻNA ŁĄCZYĆ