chorobowe, gdyż wiedzie to ku nowym chorobom.
PODSTAWOWE ROZDZIAŁY I ZAGADNIENIA- TOM1
Homo patiens
Dlaczego niektórzy nie mogą wyzdrowieć
Idea mikstury oczyszczającej
Rozdział 1. Mikstura oczyszczajaca
Rozdział 2. Opis składników mikstury oczyszczającej
Rozdział 3. Jak działa mikstura oczyszczajaca
Rozdział 4. Reakcje zwane oczyszczaniem
Rozdział 5. Drobnoustroje
Rozdział 6. Homeostaza
Rozdział 7. Flora bakteryjna przewodu pokarmowego
Rozdział8. Odporność
Rozdział 9. Grypa choroba prozdrowotna
Rozdział 10. Teoria zarazkowa chorób
Rozdział 11. Szczepienia
Rozdział 12. Jak wymierały epidemie
Rozdział 13. Candida albicans (bielnik biały)
Rozdział 14. Grzybica jamy nosowej
Rozdział 15. Leczenie grzybicy jamy nosowej
Rozdział 16. Leczenie grzybic zewnętrznych
Rozdział 17. Koktail błonnikowy
Rozdział 18. Dieta prozdrowotna
Rozdział 19. Głodówka bez głodowania
Rozdział 20. Ocet Jabłkowy
Rozdział 21. Napar ziołowy na drogi oddechowe.
Rozdział 22. Napar ziołowy na drogi moczowe
Rozdział 23. Oczyszczanie dróg rodnych
Rozdział 24. Ssanie oleju
Rozdział 25. Wapń ze skorupek jaj
Rozdział 26. Jak tanio i skutecznie dbać o skórę
Rozdział 27. Porady medycyny ludowej.
PODSTAWOWE ROZDZIAŁY I ZAGADNIENIA- TOM2
Rozdział 1. Zdrowie jako alternatywa dla medycyny
Rozdział 2. Nadżerki nabłonka jelitowego
Rozdział 3. Toksyny
Rozdział 4. Wydalanie toksyn
Rozdział 5. Magazynowanie toksyn w ściance łącznej
Rozdział 6. Samooczyszczanie organizmu ze złogów
Rozdział 7. Lektyny - przyczyny szukające chorób
Rozdział 8. Nietolerancja glutenu.
Rozdział 9. Choroby z autoagresji
Rozdział 10. Alergia (uczulenie)
Rozdział 11. Choroby tarczycy i przytarczyc
Rozdział 12. Istota odżywiania
Rozdział 13. Przemiana materii
Rozdział 14. Zasady zdrowego odżywiania
Rozdział 15. kwasy nukleinowe
Rozdział 16. Białka
Rozdział 17. Tłuszcze
Rozdział 18. Cukry (węglowodany)
Rozdział 19. Witaminy i substancje witaminopodobne
Rozdział 20. Minerały czyli makro- i mikroelementy
Rozdział 21. Otyłość i cukrzyca
Rozdział 22. Dwie tkanki tłuszczowe
Rozdział 23. Leczenie otyłości i cukrzycy
Rozdział 24. Lekko- czy ciężkostrawne
Rozdział 25. Metody konserwowania żywności
Rozdział 26. Mleko wiejskie
Rozdział 27. Mleko mleczarskie
Rozdział 28. Mleko z koncernów mleczarskich
rozdział 29. Mleczne napoje fermentowane
Rozdział 30. Sery i twarogi
Rozdział 31. Nietolerancja naturalnych składników mleka
Rozdział 32. Jajka
Rozdział 33. Mięso
Rozdział 34. Cholesterol
Rozdział 35. Cholesterol a inne przeciwutleniacze
Rozdział 36. Rak, czyli nowotwór złośliwy
Rozdział 36. Czy warto żyć 150 lat
Cena: 45,00
Towar dostępny od zaraz, czeka w magazynie!