Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Zdrowe strączkowe uprawa fasoli grochu choroby

23-12-2014, 9:47
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.90 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 4895010311
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 5   
Koniec: 23-12-2014 09:13:37

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze aukcje | Napisz do nas | O nas | Koszt wysyłki | Kontakt

Kontakt

E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl

Telefony:

22[zasłonięte]226-67

512-[zasłonięte]-991

[zasłonięte]500-4567

Fax.: 22[zasłonięte]434-60
Formy płatności

Tradycyjny przelew na konto

Płacę z Allegro

Płatność przy odbiorze

Książki wysyłamy:

Pocztą Polską

Kurierem Opek

Nasze konta:

721[zasłonięte]200400[zasłonięte]20239[zasłonięte]364


501[zasłonięte]555811[zasłonięte]51500[zasłonięte]071

Koszt wysyłki

Bez względu na ilość zamówionych tytułów koszt wysyłki doliczany jest jednokrotnie i zależy od wagi książek.
Tytuł Zdrowe strączkowe
Autor H. Łabuda, dr R. Papliński
Wydawca Działkowiec
Rok wydania 2004
Liczba stron 64
Wymiary 145 x 210 mm
Okładka miękka
ISBN 83-[zasłonięte]404-9-8

 

 

 

Uprawa roślin strączkowych jest szeroko rozpowszechniona na całym świecie, jednak w Polsce są wciąż niedocenianymi produktami w codziennym jadłospisie, a szkoda, są bowiem bogatym źródłem: witamin, soli mineralnych, witamin z grupy B oraz błonnika pokarmowego. Związki te pełnią bardzo ważną rolę w profilaktyce, a także w leczeniu wielu chorób, nawet tych najgroźniejszych, jakimi są miażdżyca, nowotwory czy cukrzyca.

Dlatego "zdrowe strączkowe" powinny być spożywane przez cały rok.

Możemy je wykorzystywać do bezpośredniego spożycia oraz mrożenia i konserwowania. Stosując zaś odpowiednie odmiany oraz różne terminy wysiewów możemy znacznie przedłużyć okres ich spożywania z korzyścią dla siebie i swojej rodziny.

W uprawie rośliny strączkowe (fasola, groch, bób, soczewica i soja) są niezwykle atrakcyjne - ładne, dorodne, ozdobne, a ponadto niekłopotliwe i cenne w działkowym zmianowaniu.

Spis treści

WSTĘP

ZDROWOTNE WŁAŚCIWOŚCI WARZYW STRĄCZKOWYCH

UPRAWA WARZYW STRĄCZKOWYCH

Fasola

Groch zielony

Bób

Soja

Soczewica

CHOROBY ROŚLIN STRĄCZKOWYCH

SZKODNIKI ROŚLIN STRĄCZKOWYCH

PRZEPISY KULINARNE

proj_ogr
Dziękujemy za odwiedzenie naszych aukcji!