Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Zdrowe dzieciaki + Jedz pysznie razem z dzieckiem

21-02-2015, 1:43
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 69 zł     
Użytkownik PIM_pl
numer aukcji: 5017558619
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 2   
Koniec: 21-02-2015 01:47:05

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2013
Kondycja: bez śladów używania
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Księgarnia PIM, Tychy, ul. Jana Pawła II 20

tel.  501 [zasłonięte] 370

Księgarnia stacjonarna:
519 [zasłonięte] 288

504 [zasłonięte] 187

p[zasłonięte]@tlen.pl

 
 

Można łączyć zamówienie z zakupami dokonanymi na koncie: piotr26047 

Książki wysyłamy listem poleconym lub paczką w ciągu 1-3 dni roboczych po otrzymaniu wpłaty na
konto.

Na prośbę kupującego wystawiamy fakturę VAT.

W tytule przelewu proszę podać Nick z Allegro lub numer aukcji.


Odbiór osobisty:

Księgarnia PIM, Tychy

ul. Jana Pawła II 20

pon-pt 10-19; sob 10-16.

tel. 519 [zasłonięte] 288

Przy odbiorze osobistym proszę o kontakt z księgarnią w godzinach pracy księgarni.

 
 

Wpłata na konto

Pobranie:  w przypadku przesyłki pobraniowej prosimy o mailową dyspozycję do wysyłki za pobraniem. 

 
 

Bez względu na ilość zakupionych książek koszt przesyłki doliczamy tylko raz i wynosi on maksymalnie 10 zł.

Priorytet - dopłata 1,50 zł

 
 

Zdrowe dzieciaki
Jak odżywiać dzieci, by były odporne na choroby
Fuhrman Joel
 Wydawnictwo: Varsovia ISBN: 978-83-[zasłonięte]-6306-1
 Tłumaczenie: Goreń Michał
 Format: 15.0x23.0cm
 Liczba stron: 272
 Oprawa: Miękka
 Wydanie: 2013 r.

 W książce Zdrowe dzieciaki dr Joel Fuhrman pomaga rodzicom zrozumieć, jak poprzez zmianę nawyków żywieniowych mogą pomóc swym dzieciom odzyskać zdrowie, a potem utrzymać je w znakomitej kondycji. Jego unikalny program wysokoodżywczej lecz niskokalorycznej diety powoduje kolosalne zwiększenie odporności zdrowotnej dziecka, eliminując tak częste u dzieci dolegliwości typu astma, choroby uszu czy uczulenia. Dr Fuhrman uczy, jak karmić maluchy, by były zdrowe i cieszyły się pełnią możliwości intelektualnych i fizycznych, oraz tłumaczy, w jaki sposób różne produkty żywnościowe wpływają na inteligencję dziecka i jego wyniki w szkole. Co więcej, autor wyjaśnia, że szalejąca obecnie epidemia zachorowań na nowotwory i inne choroby cywilizacyjne jest ściśle związana ze złymi nawykami żywieniowymi, do których byliśmy przyzwyczajani od najmłodszych lat. Tymczasem właściwe odżywianie w dzieciństwie skutecznie wpływa na witalną zdolność naszych organizmów do naturalnego pokonywania komórek rakowych i odbudowy prawidłowych funkcji narządów wewnętrznych.
 W oparciu o zalecenia dr. Fuhrmana tysiące dzieci w wielu krajach zostały wyciągnięte z problemów cukrzycowych, chorób autoimmunologicznych, nowotworów i uchronione przed rozwijającymi się po cichu chorobami wieńcowymi. Wystarczyło, by rodzice zrozumieli, czym jest całkowita wartość odżywcza pokarmu (określana punktacją wg skali ANDI) i za pomocą odpowiednio skomponowanych jadłospisów chronili swe pociechy przed narastającymi we współczesnym świecie problemami zdrowotnymi. Wszystko, co dr Fuhrman podaje w swej książce, jest znakomicie i wszechstronnie udokumentowane twardymi dowodami naukowymi. Książka jest uzupełniona kompletnymi jadłospisami i ponad pięćdziesięcioma przepisami na smakowite potrawy.
 Na co dzień dr Fuhrman współpracuje z czołowymi amerykańskimi uniwersytetami medycznymi, których laboratoria na jego zlecenie prowadzą analityczne badania całych grup pokarmowych, dając tym samym solidne naukowe podstawy do zestawu tablic żywnościowych dla stworzonej przez dr. Fuhrmana skali ANDI.

 

Jedz pysznie razem z dzieckiem
czyli kochanie przez gotowanie. Pomysły kulinarne na pierwsze lata życia dziecka
Makarowska Magdalena

 Wydawnictwo: Feeria
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x20.5cm
Liczba stron: 360
Wydanie: 2
Rok wydania: 2013

Opis:
 Dzieci naśladują rodziców. Nie możemy więc wymagać od nich zdrowego odżywiania, jeśli sami źle jadamy.

Troska o dziecko jest świetnym bodźcem do zmiany nawyków żywieniowych całej rodziny. Chodzi zarówno o zdrowy jadłospis, jak i sposób podawania dań oraz jedzenia posiłku, atmosferę przy stole, rodzinną rozmowę. Kluczem do sukcesu jest wspólne jedzenie posiłków, radość z ich przygotowywania i spożywania w miłej, spokojnej atmosferze oraz swoboda eksperymentowania. Pozwalaj dziecku na samodzielność w jedzeniu i przygotuj się na spory bałagan w kuchni…

 Odżywianie się matki w ciąży i w trakcie karmienia piersią
 Pierwsze gotowane posiłki dziecka
 Zalecenia i przepisy na pierwsze lata życia
 Wspólnie przygotowywane dania w wieku przedszkolnym i później
 Pomysły dla niejadków
 Porady w przypadku nadwagi u dziecka
 Jak wybrać optymalne produkty żywnościowe w supermarkecie

Napisałam tę książkę taką, jaką chciałam znaleźć po urodzeniu swojej córeczki, tak żebym nie musiała zastanawiać się nad różnymi aspektami żywienia jej, tylko mieć przed sobą twarde i przejrzyste fakty. Poruszam zarówno problem niejadków, jak i kwestię otyłości u dzieci. Jako dietetyk, pedagog, a przede wszystkim mama postaram się Wam pomóc, Drodzy Rodzice, w dokonywaniu właściwych wyborów.

okładka