Dane kontaktowe
|
Ustroń 43-450,
ul.3 Maja 68
czynne w godzinach:
Pn-Pt od 8:00 do 16:00
So od 8:00 do 13:00
tel. (33)[zasłonięte]854 44,[zasłonięte]855 13
kom. 783 [zasłonięte] 737
fax (33)[zasłonięte]855 13
e-mail: [zasłonięte]@jack.pl
|
Płatności
|
Bank Śląski ING o/Ustroń
Nr konta:
34 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0960090 [zasłonięte] 745442
|
|
Zdrowe dzieciaki
Wydawnictwo: Varsovia
Numer katalogowy: K07538 ISBN:[zasłonięte]978-83463-06-1 Liczba stron: 272 Format: 15x23 Oprawa: miękka Rok wydania: 2013
W książce Zdrowe dzieciaki dr Joel Fuhrman pomaga rodzicom zrozumieć, jak poprzez zmianę nawyków żywieniowych mogą pomóc swym dzieciom odzyskać zdrowie, a potem utrzymać je w znakomitej kondycji. Jego unikalny program wysokoodżywczej lecz niskokalorycznej diety powoduje kolosalne zwiększenie odporności zdrowotnej dziecka, eliminując tak częste u dzieci dolegliwości typu astma, choroby uszu czy uczulenia. Dr Fuhrman uczy, jak karmić maluchy, by były zdrowe i cieszyły się pełnią możliwości intelektualnych i fizycznych, oraz tłumaczy, w jaki sposób różne produkty żywnościowe wpływają na inteligencję dziecka i jego wyniki w szkole. Co więcej, autor wyjaśnia, że szalejąca obecnie epidemia zachorowań na nowotwory i inne choroby cywilizacyjne jest ściśle związana ze złymi nawykami żywieniowymi, do których byliśmy przyzwyczajani od najmłodszych lat. Tymczasem właściwe odżywianie w dzieciństwie skutecznie wpływa na witalną zdolność naszych organizmów do naturalnego pokonywania komórek rakowych i odbudowy prawidłowych funkcji narządów wewnętrznych. W oparciu o zalecenia dr. Fuhrmana tysiące dzieci w wielu krajach zostały wyciągnięte z problemów cukrzycowych, chorób autoimmunologicznych, nowotworów i uchronione przed rozwijającymi się po cichu chorobami wieńcowymi. Wystarczyło, by rodzice zrozumieli, czym jest całkowita wartość odżywcza pokarmu (określana punktacją wg skali ANDI) i za pomocą odpowiednio skomponowanych jadłospisów chronili swe pociechy przed narastającymi we współczesnym świecie problemami zdrowotnymi. Wszystko, co dr Fuhrman podaje w swej książce, jest znakomicie i wszechstronnie udokumentowane twardymi dowodami naukowymi. Książka jest uzupełniona kompletnymi jadłospisami i ponad pięćdziesięcioma przepisami na smakowite potrawy. Na co dzień dr Fuhrman współpracuje z czołowymi amerykańskimi uniwersytetami medycznymi, których laboratoria na jego zlecenie prowadzą analityczne badania całych grup pokarmowych, dając tym samym solidne naukowe podstawy do zestawu tablic żywnościowych dla stworzonej przez dr. Fuhrmana skali ANDI.
|
Regulamin
|
1. Po wylicytowaniu przedmiotu koniecznie wypełnij formularz dostawy, jeśli masz dodatkowe pytania napisz e-maila.
2. W przypadku wyboru opcji zapłaty przelew/przedpłata/płatność Allegro, w tytule przelewu proszę koniecznie podać nick allegro oraz numer aukcji.
3. Towar wysyłamy po otrzymaniu płatności na konto.
4. Nie ma znaczenia ile książek kupujesz, za wysyłkę płacisz tylko raz. W przypadku zakupu kilku książek, których koszt wysyłki jest różny, obowiązuje najwyższy koszt wysyłki spośród wylicytowanych książek.
5. Darmowa dostawa od 299 PLN
6. Każdy towar można zwrócić w stanie nienaruszonym do 10dni od jego otrzymania. W takim wypadku koszty wysyłki pokrywa kupujący.
7. Nie przyjmujemy przesyłek pobraniowych. Pieniądze ze zwrotów odsyłamy na konto bankowe.
8. Do każdej paczki wystawiamy Fakturę VAT.
9. Wysyłamy również za granicę. Koszt według cennika Poczty Polskiej ( www.pocztapolska.pl/cennik.htm )
10. UWAGA! Po otrzymaniu przesyłki należy w obecności kuriera sprawdzić czy produkt nie został uszkodzony podczas transportu.
|
|